Geri Dön

Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi

Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi

Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılımını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak, engelli ailelerinin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumda engelli olma durumuyla ilgili farkındalık yaratmak, toplumun engelli haklarını gözeten duyarlı bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunmak, ayrıca engelli ve engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek üzere faaliyet göstermektedir. Merkez, Atariye Mahallesi 809 Ada 1-2 Parselde bulunan 126 m² kapalı alan toplamda 2.513 m² açık alan tesis tahsis edilerek engellilerin hizmetine sunulmuştur.

Merkeze, hayata geçirilmesi aşamasında büyük katkıları olan, engelliler hakkında gerekli ihtiyaçları ve taleplerinin oluşturulmasının çektikleri sıkıntılarının çözümlerinde kurumumuz ile sürekli iletişim halinde bulunan ve aktif gönüllü olarak çalışmış, Orta Mahalle 1971 doğumlu Murat Uzgur isimli hemşehrimizin ismi verilmiştir. Kendisi engelli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlar üzerine fikir desteğinde bulunarak her safhada özveride bulunmuş; ancak sağlık sorunları nedeniyle bu hizmetlerin faaliyete geçtiğini görmek nasip olmamıştır. Bu vesilesiyle kendisini ve ailesini onure etmek amacıyla merkezin adı 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. mad. (n),38. mad.(n), bentleri ve 81. maddesine istinaden MURAT UZGUR ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ olarak isim verilmiştir.

MERKEZDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİK VE FAALİYETLER

BİLGİSAYAR KURSLARI

Özel bireylerin de gerek iş gerek ise özel hayatlarında kendilerine yardımcı olması amacıyla  yapılan kurslar bilgisayara giriş, araçları tanıma, genel teknikler ve içerik hakkında genel bilgilendirme verilmekte olup aynı zamanda kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmeleri hedeflenmektedir.

EL SANATLARI KURSLARI

Engelsiz Yaşam Merkezi olarak el sanatları kursuna katılan bireylerle her türlü el sanatları ve el becerileri üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Amaç özel bireylerin hayatın içinde olduklarını ve istemeleri halinde her türlü sanatsal faaliyette başarı göstereceklerini kanıtlamak ve en önemlisi hoşça vakit geçirebilmeleridir.

Merkezimizde faaliyet gösteren kurslar : filografi, oyuncak bebek yapımı, takı, telkari ahşap boyama, geridönüşüm projeleri ve  su kabağı süslemedir.

RESİM DERSLERİ

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde resim dersi sanat eğitimi, sanat bilgisi ve becerisi kazandırmanın yanı sıra bireyin kendisini ifade etmesine yardım eden, psikolojik açıdan rahatlatıcı ve farklı el becerileri kazandıran bir eğitimdir.

Görsel sanat eğitimi , normal gelişen veya zihinsel – bedensel engelli çocuklarda, kendi iç dünyalarını dışa vurmalarını, yapılan grup çalışmalarıyla toplumsallaşmalarına ve motor beceri durumlarının daha sağlıklı gelişmelerine yardımcı olacak bir süreçtir . İnsanlık tarihinin her gelişim evresinde resim, insan hayatında önemli bir yere sahip olmuş ve bu önemini sürdürmüştür. Engelli kursiyerler, resim derslerine katılımı sağladıkları gibi kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmektedirler.

Dersler karakalem, guaj boya tekniği, yağlı boya tekniği, ders içi etkinlikler ve alan boyamaları olarak gruplandırılarak verilmektedir.

SPOR DERSLERİ

Spor derslerinin amacı, öncelikle çocuklara eğlenceli bir şekilde hareket etmeyi sevdirmek ve tüm spor branşlarının en azından temelini öğretmektir. Her sabah 20-30 dakikalık yürüyüşün ardından vücuttaki  kas gruplarının tamamını çalıştıran egzersiz hareketlerini yapıp güne zinde başlamalarına katkı sağlanmaktadır. Tüm engelli katılımcıların özelliklerinin ve engel durumlarının farklı olması nedeniyle grup çalışmaları dışında bireysel branşlara da önem verilmektedir. Merkezde yapılan spor branşları; basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, dart ve kort tenisidir (Kısmen)

DİĞER ETKİNLİKLER

Sergiler

Kursiyerlerimizin yıl içersinde yapılan çalışmaları özel gün ve haftalarda sergileyerek gösterime sunulmaktadır.

Geziler

Merkez olarak sosyalleşmek amaçlı düzenlenen kültür gezileri ve günü birlik piknikler yapılmaktadır.

At Sevgisi

Kursiyerlere hayvan sevgisini aşılamak ve merkez dışında hoşça vakit geçirmek amacıyla her çarşamba 13:00-15:00 saatleri arasında Karacabey TİGEM’e ziyaretler düzenlenmektedir.

Kitap Okuma

Her sabah  20 dakika kitap okuma etkinliği yapılmaktadır. Bu etkinlikle okuma alışkanlıklarının devam etmesi ve toplum içerisinde kendilerini daha güzel ifade etmeleri amaçlanmaktadır

KAYITLAR

Kurs kayıtlarımız yıl içerisinde devam etmektedir.