Zabıta Ekiplerimizi Denetimde

12-06-2009 daha sağlıklı koşullarda hizmet alabilmeleri için ilçe esnafına yönelik denetimlere hız veren Zabıta Ekiplerimiz ilçemizde üretim yapan fırınlara denetimlerde bulundu. 03-05

Zabıta Ekiplerimizi Denetimde

Vatandaşlarımızın daha sağlıklı koşullarda hizmet alabilmeleri için ilçe esnafına yönelik denetimlere hız veren Zabıta Ekiplerimiz ilçemizde üretim yapan fırınlara denetimlerde bulundu.

03-05 Haziran 2009 tarihlerinde gece saat 03:30’da denetimlere başlayan zabıta ekiplerimiz toplam 27 fırında; isim ve unvan belirten etiket kontrolleri, hamur karma makineleri ve un eleklerinin uygunluğu, gramaj kontrolü, çalışan personelin iş önlüğü kontrolü, genel temizlik kontrolleri yaptı.

Yapılan denetimler sonucunda Belediye Zabıta Talimatnamesi’nin 153. maddesi uyarınca; “ imal edip satışa sunduğu ekmeklerde isim ve unvan belirtir etiketin bulunmaması” nedeniyle 8 adet fırına Zabıt Varakası düzenlenerek cezai işlem uygulandı. Aynı zamanda genel temizlik konusunda 6 fırına uyarı yapılarak, iş yeri ruhsatı olmadığı tespit edilen 2 adet fırına da ruhsat almaları için süre tanındı.

Belirli periyotlarda ilçe esnafına denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet almaları adına denetimlerin sıklaştırılarak sürdürüleceğini, duyarlı davranan esnaflarımıza da hemşerilerimiz adına teşekkürlerini bildirdiler.