Zabıta’dan fırınlara ‘Pide’ denetimi

08-08-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının girmesiyle birlikte fırınlarda pide gramaj kontrolü yaptı.       Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının başlaması

Zabıta’dan fırınlara ‘Pide’ denetimi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilçede bulunan fırınlarda pide gramaj kontrolü gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; denetimlerde pidelerin gramajlarının belirlenmiş olan gramaj tarifesine uygun olduğunun görüldüğü bildirildi. Pidelerin satışlarında kullanılan kağıtların da kontrolünün yapıldığı, sadece bir fırının kullanılmış gazete kullandığının tespit edildiği, yapılan uyarı sonucunda söz konusu fırının da temiz beyaz kağıt kullanmaya başladığı kaydedildi.

Denetimlerde ayrıca; çalışma sırasında bere kullanmayanlara ve işyerlerinde görülen eksiklikler için işyeri sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığı, Ramazan ayı boyunca denetimlerin devam edeceği bildirildi.