Geri Dön

Yüksek Okulda Mezuniyet Sevinci

19-06-2009 Uludağ Üniversitesi Yüksek Okulu Öğrencileri mezuniyetlerini 19 Haziran 2009 Cuma günü saat 10:30’da ilçemiz Sırmalar Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenle kutladı. Törende;

Yüksek Okulda Mezuniyet Sevinci

19-06-2009 Uludağ Üniversitesi Yüksek Okulu Öğrencileri mezuniyetlerini 19 Haziran 2009 Cuma günü saat 10:30’da ilçemiz Sırmalar Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenle kutladı. Törende;

Mustafakemalpaşa Uludağ Üniversitesi Yüksek Okulu Öğrencileri mezuniyetlerini 19 Haziran 2009 Cuma günü saat 10:30’da ilçemiz Sırmalar Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenle kutladı.

Törende; İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Ak Parti Millet Vekili Ali Koyuncu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, Emniyet Müdürü İskender Çalışır, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri ve Meclis Üyesi Nuray Laçiner, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Atilla Taşören, Rektör Prof.Dr Mete Cengiz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Esvet Açıkgöz, Yüksek Okul Müdürü Prof.Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Dç.Dr Mehmet Öz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, Karacabey Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof.Dr.İbrahim Ak, Öğretim görevlileri, okul öğrencileri ve çok sayıda öğrenci velileri yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu “Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu 2008-2009 yılı mezunlarını uğurluyor. Bu amaçla düzenlenen törene hepiniz hoş geldiniz. Bugün hepimizin en mutlu günü. Bizlerin yıllar önce yaşadığı haklı gururu şimdi öğrencilerimiz yaşıyor. İnsana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi, en pahalısıdır. 2 yıl önce değerli evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Bizler bu değeri koruyup arttırarak mesleki bilgilerle donatıp, hayata hazırladık. Bu eğitim süreci onların dünyaya bakışını, toplumda etkili hale gelmelerini sağladı. Bundan sonrada yollarının açık olmasını diliyor, bu değerli evlatlarımızı yetiştiren anne ve babaları kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “ 1992 yılında balık pazarı üzerinde başlayan eğitim seferberliğinin 2009 yılında bu seviyeye gelmesini görmek onur verici. Ben emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Vekilimiz ve rektörlerimizin çalışmalarıyla daha iyi fiziki şartlarda bir üniversite için çalışmalar başlatıldı. Sizlerde biliyorsunuz ki Mustafakemalpaşa eğitim konusunda en iyilerine layık.

Değerli veliler, bugünlere hazırlayıp yetiştirdiğiniz evlatlarınızla gurur duyun. Mustafa Kemal Atatürk’ün teslim ettiği en güzel eser Cumhuriyet’i siz gençler geleceğe taşıyacaksınız. Bu ışığı çok iyi kullanın. Bilginin ve tecrübenin yolunuzu aydınlatmasını temenni ediyor, mezuniyetinizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Adem Saçan Kredi ve Yurtlar kurumuna başvuruda bulunduklarını dile getirerek, eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin barınacağı ve sosyal imkanların daha fazla olacağı bir ilçe olmak yolunda gerekli adımların atıldığını belirtirken, Millet Vekili Ali Koyuncu ise ilçemize 4 yıllık fakültenin getirileceği konusunda rektörlerle anlaşma sağladıklarının müjdesini verdi. Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ile devam eden program, dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve her öğrencinin hayalini kurduğu kep atma sevinci ile sona erdi.