‘Yüksek idealler eğitimle kazandırılır’

15-09-2014 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk gününde öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Eğitim maratonun başlaması dolayısıyla Atatürk

‘Yüksek idealler eğitimle kazandırılır’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk gününde öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Eğitim maratonun başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Öğretmen Davut İlkokulu’nda İlköğretim Haftası programı gerçekleştirildi. Törene; Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uzun, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Emniyet Müdürü Hasan Keleş, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   ‘Çocuklarımıza sevgimizi hissettirelim’   Şiir ve halk oyunları gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çocuklara ve gençlere yüksek idealler kazandırmanın yegâne yolunun eğitimden geçtiğini söyledi. Başkan Kurtulan; “ Eğitim, yaşam boyu süren dinamik bir süreçtir. Bu sürecin en önemli halkası ise şüphesiz ki okul eğitimidir. Okul, öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirterek, onları hayata hazırlar. Öğrencilerimizden bilginin yanında sevgimizi ve şefkatimizi eksik etmemeli, her fırsatta ülkemizin geleceği olduklarını hissettirmeliyiz. Çocuklarımızdan derslerine çok çalışmalarını, ailelerden de okul ve öğretmenlerle iletişimlerini her zaman güçlü tutmalarını istiyoruz. Tüm eğitim camiasına yeni eğitim yılında üstün başarılar diliyorum” dedi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’de bilgiyi üreten bireyler yetiştirme heyecanı içinde olduklarını söylerken, öğretmen, öğrenci ve velilere başarılı bir yıl dileğinde bulundu. Törende; 1. sınıfa yeni başlayan minik öğrencilere protokol tarafından kalem ve şekerden oluşan ‘hoş geldin’ hediyeleri verildi.