Geri Dön

Yerli Malı'na Uğur Böceği desteği

27-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri ile birlikte Yerli Malı Haftası'nı kutladı.

Yerli Malı'na Uğur Böceği desteği

27-12-2016 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri ile birlikte Yerli Malı Haftası'nı kutladı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri ile birlikte Yerli Malı Haftası'nı kutladı.

Her yaştan vatandaşa programlı kurslarıyla mesleki ve teknik beceriler kazandıran Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin toplumda tüketici bilincini arttırmak amacıyla gelenekselleştirdiği yerli malı etkinliği, merkezin Züferbey Mahallesi’ndeki şubesinde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren ve daire müdürleri birlikte mahalle muhtarları, merkez kursiyerleri ve eğitimcilerin katıldığı etkinlikte, Uğur Böceği kursiyerlerinin hazırladığı Türk mutfağının eşsiz ve çeşitli ürünleri davetlilere ikram edildi.

 

'Yerli malı özendirilmeli'

 

Türk mallarının kullanılması ve özendirilmesi amacıyla yapılan bu tür organizasyonların toplumda farkındalık oluşturduğunu söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, tutum, yatırım ve yerli malı kullanımının küçük yaştan itibaren çocuklara öğretilmesi gereken bir sorumluluk olduğunu belirtti. 

Başkan Kurtulan; " Birlikte çalışma ve üretmenin Mustafakemalpaşa’daki adresi olan Uğur Böceği Kültür Merkezi, yerli malı kullanımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı. Yerli malı kullanılmasının, kaliteli olmasının ve dünya standartlarında üretilmesinin ne kadar önemli olduğu mesajını veriyoruz.Vatandaşlarımızın binlerce yıllık geleneklerini kaybetmeden mevcut milli kaynakları savurganlığa gitmeden kullanması, dışarıya bağımlılığımızı azaltacak ve kazançlarımızı ülkemiz için yatırımlarda kullanmanın yolunu açacaktır. Kursiyerlere, Yerli Malı Haftası’na gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum " dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan etkinlikte, kursiyerle sohbet ederek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.