''Yerli Ekonomi Mutlu Çiftçi'' Parolasıyla Tarımsal Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor

01-01-2022 Mustafakemalpaşa Belediyesi Muhtarlık İşleri ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yürütülen kırsalda değerlendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Döllük Mahallesinde ata tohumların ıslahı, gençlere alternatif tarım yöntemleriyle yeni istihdam alanları oluşturulması ve atıl durumdaki tarım arazilerinin tarımsal ekonomiye katkı sağlaması yönündeki değerlendirme toplantısına katılım yoğundu.

''Yerli ekonomi, mutlu çiftçi'' parolasıyla tarımda Mustafakemalpaşa modelini hayata sokan Mehmet Kanar'ın talimatıyla gelenek halini alan kırsalda değerlendirme toplantıları bu hafta Çamlıca Mahallesinde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, birim müdürleri, belediyemiz Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekimi ve Çamlıca Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen toplantıya üreticiler de katıldı. Mahalle sakinlerinin talepleri dinlendi, notlar alındı.

Kırsalda çalınmadık kapı bırakmayacaklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, ''Belediye Başkanımız Mehmet Kanar'ın 2019 yılında startını verdiği tarımsal hizmet seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Atıl tarım arazilerinin ekonomiye katkı sağlaması için ciddi bir çalışma başlattık. Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle; yaklaşık 2 dekarlık alanda Tıbbi ve Aromatik Bitki Ekimi Projesine entegre ettiğimiz ata tohumu ıslah faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı. Yerli üreticinin nabzını muhtarlarımızdan iyi kimse bilemez. Demokrasimizin uç beyleri olan muhtarlarımız merkezde ve kırsalda gözümüz, kulağımız. Kendi kaynaklarıyla büyüyen, kalkınan, tarımsal katma değerin en yüksek seviyede olduğu bir Mustafakemalpaşa için hep birlikte çalışıyoruz. Yaz ve kış sezonu, belli bir program dahilinde 131 mahallenin tamamında değerlendirme toplantılarımız devam edecek'' dedi.