Geri Dön

YEREL GÜNDEM’DEN PROTOKOL’E ZİYARET

23-06-2009 Gündem 21 Genel Sekreterliği görevine geldiği günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Genel Sekreterimiz Nuray LAÇİNER, 22 Haziran 2009

YEREL GÜNDEM’DEN PROTOKOL’E ZİYARET

23-06-2009 Gündem 21 Genel Sekreterliği görevine geldiği günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Genel Sekreterimiz Nuray LAÇİNER, 22 Haziran 2009

Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği görevine geldiği günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Genel Sekreterimiz Nuray LAÇİNER, 22 Haziran 2009 Pazartesi günü ilçemizdeki kurum ve kuruluşlara ziyarette bulundu. Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray LAÇİNER ile birlikte Başkan Yardımcımız Sevgisun GİZLİ ve Yerel Gündem 21 Gönüllüsü Refie ONAR vardı.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’na yapılan ilk ziyaretin ardından Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TEMA Vakfı’na gidildi. İlçemizin sorunlarına yönelik pek çok konu hakkında karşılıklı konuşularak, sorunların nasıl aşılabileceğine ve çözüm önerilerine değinildi.

İlçe Kaymakamımız Adem Saçan’ın Yerel Gündem 21’in yapmış olduğu faaliyetleri sormasının üzerine Genel Sekreterimiz Nuray Laçiner, yaptıkları çalışmalar hakkında genel malumat verdi. Özellikle son günlerde üzerinde çalıştıkları “Elele Mağazası” çalışmasının detaylarından bahsetti. Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, fikir alışverişi ve ortak çalışmalar yapmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Derneği ile ortaklaşa hazırladıkları projelerini anlattı. Konuyla alakalı olarak belediyelere ayrılan AB fonlarının katkısına, Belediyemizin AB fonlarıyla ilgili gerekli yerlere başvurular yaptığı ve yine kadın girişimcilerimizi desteklemek adına yapılacak çalışmalarda görev almak üzere çalışma grupları oluşturulduğuna değindi. Yapılan başvurular kabul gördüğü takdirde iş hayatında aktif olarak görev almak isteyen bayanlarımız için de yeni kapılar açılacağının önemi üzerinde duruldu.

Buradan Garnizon Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne'ne geçen Yerel Gündem 21 yetkilileri gerçekleştirdikleri görüşmelerinde, kadın girişimciler hakkındaki seminerlere destek beklediklerini dile getirdi. Aynı zamanda Tema Vakfını da ziyaret eden yetkililer, Belediyemizin de desteği ile seracılık ve çiçekçilik üzerine halk eğitim kurslarının başlatılabileceğinin üzerinde dururken yine Belediyemizin başlattığı Kirmasti Çayı ve çay etrafındaki çevre düzenleme projeleri hakkında bilgiler vererek vakıftan da destek beklediklerini belirttiler. Son olarak Dost FM’i ziyaret eden yetkililer Dost FM sahibi Zafer Beyaz’dan da yapacakları faaliyetler hakkında destek sözü aldılar.