Yerel Gündem 21 ‘den Sosyal Doku Anketi

13-05-2010 Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği çalışmalarına hızla devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ilçemizde yer alan ihtiyaç

Yerel Gündem 21 ‘den Sosyal Doku Anketi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği çalışmalarına hızla devam ediyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ilçemizde yer alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım konusunda destek vermeye devam ediyor. Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nce bu yıl 140’ı erkek, 232’si kadın ve 235 ‘i çocuk olmak üzere toplam 697 kişiye 3,412 parça giysi yardımı, 1000 aileye kuru gıda yardımı, ev eşyası, ev bakım-onarım-tamirat işlemleri gerçekleştirildi. İlçede yer alan hayırsever vatandaşların da desteğiyle yine birçok aileye ulaşmayı hedefleyen Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği ilçede Sosyal Doku Anketi çalışmalarını başlatıyor. Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gönüllü Öğrencileri ile çalışmalara başlayan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner “ İlçemizde yaptığımız araştırmalar sonucunda sosyal doku yapımıza ait kayıtlı bir veritabanının olmamasından yola çıkarak bir proje ürettik. Ürettiğimiz bu proje ile ilçemizin sosyal dokusuna ait bilgilerin yer alacağı sosyal bir veri merkezi oluşturulacak. Öncelikli olarak çalışmalarımıza ilçemizde gerçekleştirecek olduğumuz anketlerle başlayacağız. Yapılacak olan bu anketler sonucunda Mustafakemalpaşa genelinde insanların ihtiyaç durumu, gelir dağılımları, hanedeki özürlü ve hasta sayıları, ilçe nüfusunun yaş ortalaması, çocukların ve bireylerin eğitim durumları ile ekonomik desteğe ihtiyaçları olup olmadığı tespit edilmiş olacak. Bu veriler gerçek ihtiyaç sahibine yardım yapılması, tekrarlı yardımların ve istismarın engellenmesinde önemli rol oynayacak. Önümüzdeki günlerde başlatacak olduğumuz anket çalışmalarımız Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gönüllü Öğrencileri tarafından yapılacak. Öğrencilerimiz Belediyemiz tarafından hazırlanmış olan görevli yaka kartlarıyla bu çalışmayı gerçekleştirecekler. Anket çalışmaları sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşıldığında tarafımıza bilgi verilmesini rica ediyor ve vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.