Geri Dön

Yerel Gündem 21’den Mikro Kredi Bilgilendirme Toplantısı

14-07-2009 Belediyesi Yerel Gündem 21 organizasyonuyla, kadın girişimcilerimizi desteklemek amaçlı verilecek olan mikro krediler hakkında, ilçemizdeki hanımlarla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı

Yerel Gündem 21’den Mikro Kredi Bilgilendirme Toplantısı

14-07-2009 Belediyesi Yerel Gündem 21 organizasyonuyla, kadın girişimcilerimizi desteklemek amaçlı verilecek olan mikro krediler hakkında, ilçemizdeki hanımlarla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 organizasyonuyla, kadın girişimcilerimizi desteklemek amaçlı verilecek olan mikro krediler hakkında, ilçemizdeki hanımlarla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

13 Temmuz 2009 Pazartesi günü, Mustafakemalpaşa Girişimci Kadın Pazarı’nda gerçekleştirilen toplantıya Bursa İl Özel İdaresi Mikro Kredi Bursa Şube Müdürü Zeynep AKÇAY konuşmacı olarak katılırken toplantıda; Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Yerel Gündem 21 üyeleri ile Girişimci Kadın Pazarında sergisi bulunan bayanlar yer aldı.

İlginin bir hayli yoğun olduğu toplantıda Şube Müdürü Zeynep AKÇAY, mikro kredilerin ne demek olduğu, nasıl alınabileceği ve nerelerde, ne şekilde kullanılabilineceği hakkında bilgiler içeren bir video gösterimiyle birlikte, kredilerin içerikleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

İl Özel İdare olarak kredi temsilciliklerinin sadece merkez ilçelere verildiğini, Mustafakemalpaşa’nın merkez ilçe olmamasına rağmen burada da bir şube açmak istediklerini dile getiren AKÇAY “İş yapmak isteyen fakat gerekli sermayeyi temin edemeyen hanımlarımızın ayaklarına gelen bankacılık hizmeti mikro kredi uygulaması, hanımlarımıza az parayla, yaş sınırı tanımadan kendi işlerinin sahibi olma imkânı sunuyor. 100 lira ile 700 lira arasında değişen miktarlarda alınabilecek olan bireysel kredilerin geri ödenmesi, 46 haftaya kadar bölünebildiği ve haftada oldukça ufak miktarlarda taksitler şeklinde olduğundan, hanımlarımıza hiçbir zorluk çıkarmayacak kadar uygun.” dedi.

Daha sonra söz alan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner “İlçemizde Yerel Gündem 21 organizasyonuyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı tüm girişimci kadınlarımızı desteklemek adına atılan adımlardan sadece biridir. Mikro krediler sermayesi olmayan tüm kadınlarımız için bir umut ışığıdır. Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’ın destekleriyle en kısa zamanda Bursa’ya bağlı bir mikro kredi şubesi için girişimlerde bulunulacaktır. Umut ederim ki gerçekleştirdiğimiz müracaatlar ve sunulacak imkânlarla, kadınlarımız iş hayatında hak ettikleri yere ulaşacaklar. Bu krediler Mustafakemalpaşa ekonomisi için yeni açılımlara vesile olacak” dedi.

Konuşmaların ardından program merak edilen soru ve cevaplarla devam etti.