Yenilenen parklara çocuklar akın etti

03-03-2014 Belediyesi, çocukların aileleriyle birlikte eğlendikleri park ve bahçelere yönelik düzenleme çalışmalarını tamamladı. Mustafakemalpaşa’nın muhtelif cadde ve sokaklarında bulunan parklar, çocukların daha

Yenilenen parklara çocuklar akın etti

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çocukların aileleriyle birlikte eğlendikleri park ve bahçelere yönelik düzenleme çalışmalarını tamamladı. Mustafakemalpaşa’nın muhtelif cadde ve sokaklarında bulunan parklar, çocukların daha sağlıklı ve güvenli alanlarda oyun oynamalarını sağlamak amacıyla modernize edildi. Yeni oyun grupları ve yeşil alanlarla donatılan çocuk parklarına yenileri eklendi. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  4 bin m2’lik alandan oluşan 28 çocuk parkının zemininin kauçuk taban ile kaplanarak, çevresinin de güvenli hale getirildiğini söyledi. Başkan Kurtulan, çevre düzenlemesi yapılan ve oyun araçları yenilenen parkların ayrıca, ailelerin ve çocukların güven içerisinde kullanmasını sağlamak için periyodik olarak kontrol ve bakımlarının yapıldığını dile getirdi.   ‘Sosyal yaşam alanlarını arttıracağız’   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “Eskiyen ve bakıma ihtiyaç duyan tüm parklarımızı elden geçirdik.  Yaptığımız çalışmalar neticesinde çocuklarımızın kendi mahallelerindeki parklarda sağlıklı ve güvenli bir şekilde oyun oynamalarını sağlıyoruz. Bu parklarımızda sadece çocuklarımızın değil, aynı zamanda ailelerinin de çocuklarıyla beraber vakit geçirmeleri için kondisyon aletleri yerleştirdik. Bizim için önemli olan hemşerilerimizi daha sağlıklı ortamlara kavuşturmak ve çocuklarımızın oyun oynayabileceği alanları daha güvenli hale getirmektir. Çevre düzenleme çalışmalarını tamamladığımız parklar Mustafakemalpaşa’ya daha güzel bir görünüm kazandırıyor. Özellikle anneler, yapılan bu parklarla çocuklarının rahat ve daha güvenli bir ortamda oyun oynayacak alan bulduklarını belirttiler. Aylar süren bu özverili çalışmanın ürünü olan parkları koruyarak, tahrip olmasını önlemek amacıyla vatandaşlar olarak elimizden gelen özeni göstermeli ve korumalıyız. Bütün çabamız, vatandaşlarımıza hak ettikleri çağdaş ve modern yaşam imkanını, güven içerisinde kullanabileceği sosyal alanları sunabilmektir" dedi.