Geri Dön

Yeni Hayvan Pazarı hizmette

22-10-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından kırsal kesimin desteklenmesi amacıyla projelendirilen Güney Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarı hizmete girdi. Yalıntaş Mahallesi'nde 30 dönüm arazi üzerine 5 milyon TL'lik bir yatırımla inşa edilen pazar, 2 bi

Yeni Hayvan Pazarı hizmette

22-10-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından kırsal kesimin desteklenmesi amacıyla projelendirilen Güney Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarı hizmete girdi. Yalıntaş Mahallesi'nde 30 dönüm arazi üzerine 5 milyon TL'lik bir yatırımla inşa edilen pazar, 2 bi

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından kırsal kesimin desteklenmesi amacıyla projelendirilen Güney Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarı hizmete girdi. 

Yalıntaş Mahallesi'nde 30 dönüm arazi üzerine 5 milyon TL'lik bir yatırımla inşa edilen pazar,

2 bin 250 adet hayvan kapasitesine sahip.

Pazarın açılışına; AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çevre il ve ilçelerden yüzlerce vatandaş katıldı.

 

‘Hayvancılık potansiyeli artacak’

 

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, tarım ve hayvancılığın olmazsa olmazları olduğunu ifade ederek; “ Zirai ve et ürünlerinin değerlendirilmesiyle dünyaya marka olmuş toprakların çocukları olarak bugün özel bir günü yaşıyoruz. Mustafakemalpaşa'daki 30 dönümlük alanda 6 buçuk dönümü kapalı olan bu alan küçükbaş ve büyükbaş bütün üreticilerimizi sizlerle buluşturacak ” dedi.
Hayvan pazarının bölgedeki 500 bin hayvanın yanı sıra civar il ve ilçelere de hizmet vereceğini belirten Başkan Kurtulan; “ Susurluk, ManyasBalıkesir, dağ ilçelerimize büyük bir hareketlilik kazandıracak ” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa'nın özellikle bir şehir olduğuna dikkat çekerek; “ İnciri, deveci armudu, ahududusu, şeftalisi ile diğer tarım ürünleriyle Bursa gerçekten çok özelliklidir. Biz tarım özelliğimizi ön plana çıkartabilmek için ciddi destekler ver katkılar sağlıyoruz. Tarım A.Ş. olarak farklı fuarlara gidiyoruz. Bu yıl bunların sayısını arttıracağız. Güzel şeylerimiz olabilir ama bunları bütün dünyaya pazarlayıp tanıtmak da çok önemlidir ” ifadelerini kullandı.

 

‘Yeni tesis bölgeye hizmet verecek’

 

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, Türkiye'nin bu dönemde seçim beyannamesinde tarımı ana başlık yaptıklarının altını çizdi.

Milletvekili Ala; “ Nasıl ki bölünmüş yolları ana başlık yaptık ve dünya çapında bir başarı elde ettiysek, nasıl sağlığı ana başlık yapıp başarılar kazandıysak, işte bu dönemde de tarımı ana başlık yaptık. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünya çapında tarım ve hayvancılık alanında da önemli başarılara imza atacağız ” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’de konuşmasında, bölgenin önemli tarım ve hayvancılık alanlarına sahip olduğunu belirterek, yatırımın büyük bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise hayvan pazarının üreticilere büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından hayvan pazarı dualarla hizmete açıldı.

Açılış kapsamında düzenlenen koyun, koç ve köpek yarışmalarında dereceye giren üreticilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.