Yeni dönemde alt yapı hamlesi başlayacak

13-03-2014 Belediyesi ile BUSKİ arasında alt yapı hizmetlerinin yeni dönemde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmalar başladı. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin

Yeni dönemde alt yapı hamlesi başlayacak

Mustafakemalpaşa Belediyesi ile BUSKİ arasında alt yapı hizmetlerinin yeni dönemde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmalar başladı. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Yasası kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dâhil olacak Mustafakemalpaşa Belediyesi, alt yapı hizmetlerinin aksamaması için BUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile ilk toplantısını yaptı. Toplantıya; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen, BUSKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı ve BUSKİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri ile Mustafakemalpaşa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü teknik elemanları katıldı. Mustafakemalpaşa’nın başlıca sorununun alt yapı yetersizliği olduğunu söyleyen Başkan Kurtulan, yeni dönemde BUSKİ ile koordineli bir şekilde çalışarak bu meseleyi köklü bir çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa’da uzun yıllardır bir alt yapı sıkıntısı var. Vatandaşlarımızın en büyük beklentisi altyapısı tamamlanmış bir Mustafakemalpaşa’da yaşamak. 5 yıldır bu konuda önemli çalışmalar yaparak sorunu giderme çabası içinde olduk. 30 Mart’tan sonra Mustafakemalpaşa Bursa’nın hizmet alanına girecek. Her türlü alt yapı yatırım ve kontrolü Bursa Büyükşehir’e geçecek. Bu yeni dönemde el ele vererek alt yapı hamlesini başlatacağız. BUSKİ-Mustafakemalpaşa Belediyesi birlikteliğinde atılan bu ilk ve güçlü adım, bölgemizi sağlam bir altyapıyla buluşturacaktır” dedi. BUSKİ yetkilileri ise fizibilite çalışmalarının ardından Mustafakemalpaşa’nın modern bir alt yapıya kavuşması için girişimleri başlatacaklarını dile getirdi.