Yağmur Suyu Hatları Yenileniyor

30-10-2009 Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yağmur suyu hatlarında yenileme çalışmalarına başladı. İlçemiz Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu arka tarafında yer

Yağmur Suyu Hatları Yenileniyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yağmur suyu hatlarında yenileme çalışmalarına başladı.

İlçemiz Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu arka tarafında yer alan mevcut kanalette başlayan çalışmalarda 50 metrelik eski borular, 800 metrelik beton büzlerle değiştirildi. Yaklaşık 300 metrelik beton büz döşenerek kanalet içerisinde yer alan yağmur suyu hattı yenilenmiş oldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “Kış aylarında hava koşullarına bağlı olarak yağan yağışlar sonucunda ilçenin çeşitli yerlerinde biriken suların daha hızlı tahliyesinin gerçekleştirilebilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Yağmur suyu hatlarındaki tıkanıklığın büyük bir bölümünün kanalet içerisinde yer alan dar borulardan kaynaklandığı tespit edilerek, buradaki borulara öncelik tanındı. Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli yerlerinde çalışmalarımız devam edecektir” dedi.