Wushu Kupası’nda görsel şov

19-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Wushu İl Temsilciliği’nin düzenlediği Wushu Kurtuluş Kupası’nda dereceye giren takımlar, düzenlenen törenle kupa ve madalyalarını aldı.

Wushu Kupası’nda görsel şov

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl etkinlikleri kapsamında yapılan ‘ Sanda ve Taolu Wushu Kurtuluş Kupası’, Mustafakemalpaşa Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
     Bay, bayan, minik, yıldız, gençler ve büyükler kategorisinde yapılan Wushu Kurtuluş Kupası’na 12 kulüpten 125 sporcu katıldı.
     Wushu gösterilerinin ilgiyle izlendiği etkinliğin ardından başlayan kupa heyecanı, kıyasıya mücadelelere sahne oldu.
     Mustafakemalpaşa’da ilk kez düzenlenen Wushu Kupası maçları görsel şova dönüşürken, genç sporcuların madalya mücadeleleri nefes kesti.
     Karşılaşmaların ardından Sando Wushu’da şampiyonluğu Paşa Gençlik Spor Kulübü kazanırken, ikinci Karacabey Gençlik Spor Kulübü, üçüncü Yeşilova Zafer Gençlik Spor Kulübü, dördüncü ise Saba Kido Gençlik Spor Kulübü oldu.
     Taolu Wushu dalında ise şampiyonluk ipini Karacabey Gençlik Spor Kulübü göğüslerken, ikinciliği Paşa Gençlik Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Dinamik Spor Kulübü elde etti.
     Dereceye giren takımlara ödüllerin verildiği törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Türkiye, büyük bir potansiyeli olan sporcu gençlere sahip. Ülkemizin geleceğinde güzel başarılara imza atacak gençlerimizin ruh ve beden sağlıklarına hizmet etmek de hepimizin görevi. Çocuklarımıza mutlaka spor yapma imkanı tanımalıyız.  Wushu sporunu Mustafakemalpaşa’ya taşımada emeği geçenlere teşekkür ediyor, centilmenliğin ön planda olduğu bu güzel kupa mücadelesine katılan tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.

.