Geri Dön

Vergi Rekortmenlerine Ödül

17-07-2009 yılında Mustafakemalpaşa’da yüksek düzeyde vergi ödeyen kurumlar, gelir vergisi ödeyen vergi rekortmeni mükelleflere törenle ödülleri verildi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın bahçesinde

Vergi Rekortmenlerine Ödül

17-07-2009 yılında Mustafakemalpaşa’da yüksek düzeyde vergi ödeyen kurumlar, gelir vergisi ödeyen vergi rekortmeni mükelleflere törenle ödülleri verildi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın bahçesinde

2008 yılında Mustafakemalpaşa’da yüksek düzeyde vergi ödeyen kurumlar, gelir vergisi ödeyen vergi rekortmeni mükelleflere törenle ödülleri verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın bahçesinde düzenlenen ödül törenine, AKP Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu, Sedat Kızılcıklı, İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, siyasi parti başkanları, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, oda başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret Borsası başkan ve yönetim kurulu üyeleri, resmi daire müdürleri, sanayici iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Öztenekeci; “ Ekonomik krize rağmen üst düzey vergi ödeyen üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Kaymakamı Adem Saçan yaptığı konuşmasında “ 1980’li yıllarda vergi gelirinin düşük olması nedeniyle rahmetli Özal’ın çıkardığı katma değer vergisi ile Türk ekonomisi bu güne geldi. Mükelleflerimizi kutluyorum” dedi AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı yaptığı konuşmada “ Vergi Türkiye için çok önemli bir kaynaktır. Bu kaynak geliri oluşturan mükellefleri kutluyorum. 2001 yılında toplanan 100 TL verginin 103 TL’si faize gidiyordu. Vergi alan devlet 103 TL faiz ödüyordu. Şimdi ise kendi kaynaklarımızla bu güne geldik. ABD’de başlayan, dünya ülkelerini etkileyen ekonomik krizi Türkiye kendi imkanlarıyla mücadele ederek atlattı. Krize rağmen faizler düştü. KDV, ÖTV indirildi. Türkiye’yi krize sokmak isteyenlere karşı mücadele ediyoruz. Biz krize karşı milletimize destek ve moral veriyoruz. Bu krizi birlik ve beraberlik içinde aşacağız” dedi. Bursa Vergi Dairesi başkanı İbrahim Saydam yaptığı konuşmada “ Mustafakemalpaşa Bursa’nın en önde gelen vergi mükelleflerinden biridir. Mükelleflerimizi kutluyorum” dedi. AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu da yaptığı konuşmada “ Öncelikle milletlerin kalkınması için yatırımlar şarttır. Milli hasıla 70 milyar dolar, rezervlerimiz mevcut. 22 milyar dolar yabancı yatırımcıyı ülkemize getirdik. OSB’ye yatırımlarımızı sağlayacağız.

Mustafakemalpaşa’ya fakülte için her konuda çalışmalar devam ediyor. Güllüce köyü mevkiinde 100 dönüm arazi için söz verildi. Fiziki yatırımı sizler yapın, üniversiteyi biz kazandıralım” dedi. Daha sonra yüksek vergi ödeyen mükelleflere ödülleri protokol tarafından verildi.