Geri Dön

Vatandaşlar Domuz Gribine Karşı Bilgilendirildi

15-12-2009 ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile Grip ve Domuz Gribi hakkında bilinmesi gerekenler ve önlemleriyle ilgili bilgilendirme paneli düzenlendi. Belediye Düğün

Vatandaşlar Domuz Gribine Karşı Bilgilendirildi

15-12-2009 ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile Grip ve Domuz Gribi hakkında bilinmesi gerekenler ve önlemleriyle ilgili bilgilendirme paneli düzenlendi. Belediye Düğün

Belediyemiz ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile Grip ve Domuz Gribi hakkında bilinmesi gerekenler ve önlemleriyle ilgili bilgilendirme paneli düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen panele Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Özgür Yıldız, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Handan Ata, Ebe Hilal Çelik ve davetli vatandaşlar katıldı.

Dünyayı tehdit eden domuz gribine karşı alınması gereken önlemler ve soğuk algınlığı ile grip arasındaki farkların anlatıldığı panelde Dr. Handan Ata ve Sorumlu Eğitim Elemanı Ebe Hilal Çelik sine vizyon gösterisi ile birlikte konu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Handan Ata konu ile ilgili olarak “ domuz gribi 1500 yıl önce ilk defa tanımlandı. 1900 yılında Henkenf gribi, 1918 yılında daha da büyüyerek İspanya’ya salgın halinde ulaştı. 1957-58 yıllarında Asya’da yaşandı. Domuz gribi 2009 Mart ayında Meksika’da görüldükten sonra ülkemize de sıçradı “ diyen Ata Grip Nedir? Gribin etkileri nelerdir? Korunmak için neler yapılmalı? Gripte hangi belirtilerde acil tıbbi yardım istenmeli? Sorularını da cevapladı. Ebe Hilal Çelik’te Domuz Gribi ve korunma yolları hakkında bilgiler verirken özellikle Domuz Gribi aşısının yapılmasına dikkat çekildi.

Dr. Ata “ 38 derecenin üzerindeki ateş, 3 gün süreli öksürük, baş ağrısı, hapşırık görüldüğünde sağlık kuruluna başvurulmalı. Öncelikle domuz gribine karşı aşı yapılmalı, gripten kendimizi korumak için başkalarıyla el sıkışma ve öpüşme yapılmamalı, ellerimizi sık sık sabun ile yıkamalıyız çünkü bütün mikroplar ellerimizden geçer. Maalesef domuz gribi aşısına karşı hastanemizde pek fazla talep yok. Bunda herhangi bir tehlike yok bütün vatandaşlarımızın Aile Sağlığı Merkezilerine gidip aşılarını yaptırmalarını istiyoruz “dedi.