Geri Dön

Vaktör aracı ile kaliteli hizmet

25-02-2012 Mustafakemalpaşa’yı her yönüyle yaşanabilir ve modern bir kent haline dönüştürmek için çalışan Mustafakemalpaşa Belediyesi, altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için bugüne

Vaktör aracı ile kaliteli hizmet

25-02-2012 Mustafakemalpaşa’yı her yönüyle yaşanabilir ve modern bir kent haline dönüştürmek için çalışan Mustafakemalpaşa Belediyesi, altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için bugüne

     Mustafakemalpaşa’yı her yönüyle yaşanabilir ve modern bir kent haline dönüştürmek için çalışan Mustafakemalpaşa Belediyesi, altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için bugüne kadar pek çok önemli adımlar attı.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin altyapı da yaşanan sorunların çözümünde kullanılmak üzere araç filosuna kattığı kanal temizleme aracı (vaktör), 5 aylık hizmet döneminde alış maliyetinin yarısını karşıladı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 720 bin TL’ye satın alınarak hizmete başlayan araç ile 5 aylık dönemde 205 bin TL’lik iş yapıldı.
     Bir kentin modern bir şehir görüntüsü kazanabilmesi için teknik ve teknolojik altyapısının çok güçlü olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, araç filosuna yeni alınan kanal temizleme aracı sayesinde kanalizasyon hatlarındaki tıkanmalara seri bir şekilde müdahale edebilme imkânına kavuştuklarını dile getirdi.
     Başkan Sadi Kurtulan, 5 ay öncesine kadar vaktör aracını kiralama yöntemiyle kullanarak kanalizasyon temizliği yapıldığını, fakat araştırmalarının ardından Mustafakemalpaşa’ya böyle bir aracı kazandırmanın maliyet açısından daha uygun olacağını düşünerek, kanal temizleme aracını satın aldıklarını hatırlattı.
 
     ‘Araç kendi maliyetini karşılayacak’
 
     Vaktör aracı ile bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Kurtulan şunları kaydetti; “Mustafakemalpaşa’nın, kanalizasyon hatlarının tıkanmalarına anında müdahale edecek böyle kombine bir araca ihtiyacı vardı. Kapalı veya tıkalı kanalizasyon ve boruları açma kapasitesine sahip olan kanal açma aracımız, sahip olduğu vakum sistemi sayesinde moloz, kum, taş, cam, yaprak, tuğla gibi maddeleri en az 25 metre derinlikten ve 150 metre uzaklıktan çekebiliyor. Türkiye genelinde sınırlı sayıda belediyede bulunan böyle bir aracı halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Belediyemize kazandırdığımız bu yeni araçla birlikte kanal açma çalışmalarında hem kesin sonuca ulaşan hem de maliyet ve zaman açısından avantaj sağlamamıza yardımcı olacak bir donanım kazanmış olduk. Bugüne kadar 2450 metrelik yağmur suyu hattı ve 22.870 metrelik kanalizasyon hattını temizledik. Eğer bu aracı almamış olsaydık, yaptığımız bu işler için yaklaşık 205 bin TL kira ücreti ödeyecektik. Kanal açma aracı, yaptığı işlerle kendi maliyetini kendisi çıkaracak.
     Belediye olarak hizmet anlayışımız, ‘halka hizmet’ esası üzerine kurulu. Hizmeti halkın ayağına götürmek için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda ilçemizin sadece bugününü değil, geleceğini de düşünerek hareket ediyoruz.”
 
.