Geri Dön

Ustalar Mustafakemalpaşa’yı fotoğrafladı

06-12-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin düzenlediği ‘1. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye giren eserler belirlendi.      Mustafakemalpaş

Ustalar Mustafakemalpaşa’yı fotoğrafladı

06-12-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin düzenlediği ‘1. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye giren eserler belirlendi.      Mustafakemalpaş

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin düzenlediği ‘1. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye giren eserler belirlendi.
     Mustafakemalpaşa ve çevresinin doğal, kentsel ve tarihi zenginliklerinin fotoğraf sanatı aracılığı ile kalıcılığını sağlayarak, yöreye ait belgesel fotoğraf birikimi oluşturmak amacıyla 23-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin birçok kentinden 250 fotoğrafçı katıldı.
     3 gün boyunca paraşüt uçuşlarından, motokros gösterilerine kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan ‘1. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda objektiflerini Mustafakemalpaşa’nın dokusuna odaklayan fotoğraf ustaları, birbirinden etkileyici fotoğraflarıyla etkinliğe renk kattı.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın Suuçtu Şelalesi’nde verdiği konserle sona eren yarışmada,  469 fotoğraf değerlendirmeye alındı.
 
     Birincilik Manisa’ya
 
     28 eserin finale kaldığı foto maratonda 1.’liği Manisa’dan Gündüz Akagündüz kazanırken, 2. Balıkesir’den Murat Aksu, 3. ise Kocaeli’den Murat İbranoğlu oldu.
Emre Soytürk, İlknur Akcan ve Ümmü Kandilcioğlu’nun Mustafakemalpaşa Belediyesi Özel Ödülü’nü kazandığı fotoğraf yarışmasında, Elif Kılıçaslan, Nadire Günday ve Nuray Ertuğ’da sponsor ödülünü elde etti.
 
     ‘Fotoğraf sanatı, kültürü zenginleştiriyor’
 
     Etkinlikte fotoğraf severleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her geçen gün daha çok tanındığını, fotoğraf yarışmasıyla da gelecek kuşaklara belge niteliğinde veriler bırakıldığını söyledi.
     Başkan Kurtulan; “ Fotoğraf, tıpkı yazı gibi toplumlar için çok değerli bir kültür hafızası oluşturuyor. Geçmişle gelecek arasında kurulan kültür, fotoğraf sanatının etkili görselliği ile birleşince hem zenginleşiyor hem de kalıcı oluyor. İlkini düzenlediğimiz foto maratonda da amacımız Mustafakemalpaşa’nın değerlerini ön plana çıkarmak ve fotoğrafçılığı yaygınlaştırmaktı. Etkinliğe gösterilen büyük ilgi bunu başardığımızı ortaya koyuyor. Bunun için ülkemizin birçok şehrinden yarışmaya katılan tüm fotoğrafçılarımıza teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyorum. Önümüzdeki yılda farklı bir tema ile bu etkinliği devam ettireceğiz” dedi.
     15 eserin sergilenmeye layık görüldüğü ‘1. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu’nda dereceye giren fotoğrafçılar, düzenlenecek bir törenle ödüllendirilecek.
 
1.Gündüz AKAGÜNDÜZ (Manisa)
2.Murat AKSU (Balıkesir)
3.Murat İBRANOĞLU (Kocaeli)
 
Mustafakemalpaşa Belediyesi Özel Ödülü - İlknur AKCAN  (Bursa)
Mustafakemalpaşa Belediyesi Özel Ödülü - Emre SOYTÜRK (İstanbul)
 
Mustafakemalpaşa Belediyesi Özel Ödülü - Ümmü KANDİLCİOĞLU (Balıkesir)
Mustafakemalpaşa Belediyesi Özel Ödülü - Ümmü KANDİLCİOĞLU  (Balıkesir)
Mustafakemalpaşa Belediyesi Özel Ödülü - Ümmü KANDİLCİOĞLU (Balıkesir)
Sponsor Özel Ödülü - Elif KILIÇASLAN (Bursa)