Geri Dön

Uluslararası Mustafakemalpaşa sempozyumu başlıyor

09-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Mustafakemalpaşa Sempozyumu’ için geri sayım başladı. Kentin geleceği için hedeflenen atılımlara yeni bakış açıları getirilmesi için çalışmalarını yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3′ü

Uluslararası Mustafakemalpaşa sempozyumu başlıyor

09-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Mustafakemalpaşa Sempozyumu’ için geri sayım başladı. Kentin geleceği için hedeflenen atılımlara yeni bakış açıları getirilmesi için çalışmalarını yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3′ü

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Mustafakemalpaşa Sempozyumu’ için geri sayım başladı.

Kentin geleceği için hedeflenen atılımlara yeni bakış açıları getirilmesi için çalışmalarını

yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3′üncüsünü gerçekleştireceği Geçmişten Geleceğe Mustafakemalpaşa Sempozyumu’nun tanıtımı yapıldı.

13-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak bilgi şöleni hakkında Sümbüllü Bahçe Konağı’nda yapılan bilgilendirme toplantısına;  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyeleri; Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Yrd. Doç. Dr. Erol Ogur, Gürhan Korkmaz, Mustafa Eren, Murat Güçyılmaz, Dr. Murat Çubukçu ve Halit Ersöz katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile düzenlenecek sempozyumda Mustafakemalpaşa tarihi, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafi ve çevre meseleleri ele alınacak.

 

‘Bilgi şöleni, geçmiş ile geleceği bütünleştirecek’

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile düzenlenecek sempozyumda Mustafakemalpaşa’nın tarihi, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafi ve çevre meselelerinin ele alınacağını söyledi.

Alt ve üst yapı kadar kültürel çalışmalar yapmayı bir görev olarak gördüklerini belirten Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın her yönden gelişmesine ve zenginleşmesine imkan sağlayacak fikirlerin bu sempozyumun aracılığı ile gündeme geleceğini kaydetti.

Türkiye’deki tüm üniversitelere başvurularak Mustafakemalpaşalı akademisyen ve araştırmacılara davetiye gönderdiklerini ifade eden Başkan Kurtulan; ” Toplumumuzun bünyesi içinde yoğrularak gelişen tarihi ve kültürel birikimlerin öğrenilmesine katkı sağlamayı bir görev kabul ediyoruz. Mustafakemalpaşa’nın antik dönemlerden bu yana yaşadığı tarihi, toplumsal ve sosyal değişim ve gelişime dair bildiriler hazırlanarak, şehrin sahip olduğu tarihi değerlerin, doğal güzelliklerin ve turizm potansiyelinin irdelenmesini bekliyoruz. Mustafakemalpaşa’nın bilinmeyen zenginliklerini, potansiyel yönlerini keşfetmek istiyoruz” dedi.

 

Bilim günlerinde şiir resitali

 

Bu yıl 4′üncüsü düzenlenecek olan ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’nın da sempozyumun ikinci günü olan 14 Mayıs Cumartesi saat 20.00′da Tümbüldek Kaplıcaları’nda gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; ” Sempozyum günlerinin şiirle taçlandıracağı bu etkinliğe de 18 şair ve yazar katılacak. Bilim, kültür ve sanatın kalbinin Mustafakemalpaşa’da atacağı bu etkinlik haftasına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.