Geri Dön

Ulaşım masaya yatırıldı

08-02-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Trafik Komisyonu, kenti içi trafik düzenlemesi konusunda çalışmalarını sürdüren Palye Ulaşım Proje Ticaret Sanayi

Ulaşım masaya yatırıldı

08-02-2011 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Trafik Komisyonu, kenti içi trafik düzenlemesi konusunda çalışmalarını sürdüren Palye Ulaşım Proje Ticaret Sanayi

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Trafik Komisyonu, kenti içi trafik düzenlemesi konusunda çalışmalarını sürdüren Palye Ulaşım Proje Ticaret Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması yetkilileri bir araya gelerek hangi aşamaya gelindiğini görüştü. 
 
 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yapmış olduğu ihale sonucunda işe başlayan Palye Ulaşım Proje Tic. San. Ve Tic. A.Ş. firmasının yetkilisi İnşaat Yüksek Mühendisi Bekir Ilıcalı, yürütmekte oldukları çalışma ile ilgili olarak Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, Meclis üyeleri Erhan Onar, Selçuk Palabıyık, Tevfik Demir, Nezettin Şahinbaş ve Zabıta Müdürü Şadan Çukran’ın katıldığı toplantıda bilgi verdi. Gün boyu süren bilgilendirme sonucunda Başkan Kurtulan ve komisyon üyeleri, yapılan çalışmaları ve projeleri şehir içinde bir gezi yaparak yerinde incelediler.
Firma Yetkilisi Bekir Ilıcalı; bugüne kadar başta İstanbul, Bursa, Adana ve Gaziantep gibi birçok önemli kentte ‘Ulaşım ve Trafik Planlaması’ çalışmalarını yaptıklarını, tecrübelerini Mustafakemalpaşa’da da uygulamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Meclis üyelerinin kararlılık ve heyecanını gördükçe kendilerinin de projenin biran önce tamamlanarak uygulamaya geçmesi için aynı heyecanı taşıdıklarını söyleyen Ilıcalı, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
NELER YAPILACAK?
     “Çalışmalar ‘Kent içi Trafik Planlaması’ ve ‘Toplu Taşıma Planlaması’ olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Trafik planlaması ile kent içindeki trafiğin sirkülasyon (dolaşım) planları, yol ve kavşakların geometrik düzenlemeleri, şerit disiplini uygulamaları, yatay ve düşey işaretlemeler ile sinyalizasyon planlarının yapılması hedeflenmektedir. Bu çalışma ile yolların geometrik düzenlemeleri yapılacak ve yol kenarı otopark uygulamaları ile otopark alanları bir düzen içine alınacaktır. Tüm kavşakların planları trafik mühendisliği esaslarına göre yeniden planlanacak ve sinyalizasyon sistemi yenilenecektir.
Çalışmaların ikinci bölümünü ise; ‘Toplu Taşıma Planlaması’ oluşturmaktadır. Bu çalışma ile çağdaş, konforlu, hızlı, ekonomik bir toplu taşımacılık hedeflenmektedir.
 
“ÖRNEK KENTLER ARASINA GİRECEĞİZ”
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da yaptığı açıklamada, çalışmaların çok olumlu geçtiğini belirterek, “Bür süredir yapılan çalışmalar komisyon olarak değerlendirdik ve hangi noktaya geldiğimizi hep birlikte gördük. Ayrıca, şehir içinde gezerek yapılan çalışmaları, projeleri yerinde görme imkanı da bulduk. Şu anda çalışmalar çok olumlu gidiyor. Bu çalışmalar sonucunda Mustafakemalpaşa’nın kısa ve orta vadede ulaşım sorunları çözülecek. Böylece gerek yol, kavşak ve beraberindeki peyzaj uygulamaları, gerekse toplu taşımadaki yeni sistemi ile Mustafakemalpaşa, Türkiye’de örnek kentler arasına katılacak” diye konuştu. 


.