Uğur Böcekleri sertifikalarını aldı

18-06-2013 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde 8 aydır süren kurslara katılan kursiyerlere düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. El sanatlarından, mesleki ve teknik

Uğur Böcekleri sertifikalarını aldı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde 8 aydır süren kurslara katılan kursiyerlere düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. El sanatlarından, mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan, unutulmaya yüz tutmuş Türk -İslam sanatlarına kadar uzanan 27 ayrı kategoride düzenlenen kurslara katılan 3 bin kursiyer, 5 gün süren Uğur Böcekleri Kültür Merkezi Festivali’nde el emeği ürünlerini sergiledi. Tiyatro oyunlarından, müzik dinletilerine, tekvando gösterilerinden, konserlere kadar birçok etkinliğin gerçekleştirdiği festival, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen finalle sona erdi.   ‘Uğur Böcekleri umut oldu’   Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nin vatandaşlara yeni bir vizyon kazandırmak ve kendilerinde var olan yetenekleri görmelerini sağlamak amacıyla yola çıktığını ve 4 yıldır da yeni sosyal alanlar oluşturarak, insanları meslek sahibi yaptığını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Uğur Böcekleri, ihtiyaca göre açtığı kurslarla binlerce insana umut oldu ve gördüğü destekle her yıl biraz daha büyüdü. Gün geldi, yeni müzisyenler buradan yetişti, okuma-yazma burada öğrenildi. Eğitimli ve becerilerinin farkında olan bir toplum oluşturma gayreti içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. 7 yaşından 70 yaşına kadar kurslarımıza ilgi göstererek, eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm kursiyerlerimizi kutluyor, özveriyle bu kursları yürütenlere de çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, törende kursiyerlere sertifikalarını dağıtırken, 20 Mayıs Perşembe günü saat 20.30’da Adnan Menderes Meydanı’nda yapılacak olan Haluk Levent konserine tüm Mustafakemalpaşalıları beklediklerini sözlerine ekledi.