Geri Dön

Uğur Böcekleri’ni ağırlayan Başkan Kurtulan, merkezlerin ilçeye çok şey kazandırdığına dikkat çekti

09-12-2011 ‘Birlikte geleceğe yürüyeceğiz’       Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçe halkının hizmetine sunulan Uğur Böceği Kültür Merkezleri kursiyerleri Başkan Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.    

Uğur Böcekleri’ni ağırlayan Başkan Kurtulan, merkezlerin ilçeye çok şey kazandırdığına dikkat çekti

09-12-2011 ‘Birlikte geleceğe yürüyeceğiz’       Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçe halkının hizmetine sunulan Uğur Böceği Kültür Merkezleri kursiyerleri Başkan Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.    

    ‘Birlikte geleceğe yürüyeceğiz’
 
    Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçe halkının hizmetine sunulan Uğur Böceği Kültür Merkezleri kursiyerleri Başkan Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.
    Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçede yaşayan bayanların boş zamanlarını değerlendirmeleri, çeşitli el becerileri kazanmaları ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla kurulan Uğur Böceği Kültür Merkezleri meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz hafta 7 mahallede faaliyete geçen merkezleri ziyaret eden Başkan Kurtulan’a bu merkezlerde eğitim gören kursiyerler ile kurs öğretmenleri iade-i ziyarette bulundu.
    Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şadan Çukran, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi Yeliz Özkan Hatip ve kursiyerler yer aldı.
    Kurs öğretmenleri tarafından kendisine çiçek takdim edilen Başkan Kurtulan, ziyaretten dolayı çok duygulandığını ve mutlu olduğunu dile getirirken, belediyeciliğin sadece yol ve çöp hizmetlerinden ibaret olmadığını, doğumundan ölümüne kadar insanların yanında olmayı kendilerine misyon edindiklerini vurguladı.
‘Sizlerle mutluyuz’
    Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nin Mustafakemalpaşa’ya az zamanda,  her alanda çok şey kattığını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan şöyle konuştu; “ Hangi işi yapıyorsak yapalım, o işi seveceksin öğüdü bana babamdan miras kaldı. Hayatım boyunca insanlar için çalışmanın ve onlara yardım etmenin yollarını aradım.  Mustafakemalpaşa’ya hizmet etme zamanımız geldiğinde ise ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve bir tek şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak’ prensibiyle yola çıktık. Bugüne kadar birçok hizmeti Mustafakemalpaşa’ya kazandırdık, eksikliklerimizi de gelen öneriler ve istekler doğrultusunda tespit ederek yerine getirmeye çalıştık.  Belediyeciliğin sosyal ve kültürel alanını ön planda tutarak, bugün ilçemizde giderek yaygınlaşan bu merkezlerimizi, gönüllü insanlarımızın yardımıyla kurduk. Bunun için eşim Necibe Kurtulan’a ve kurs merkezlerimizin sorumlusu Kader İlhan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. İSMEK ve BUSMEK’in çalışmalarını kendimize örnek alarak ve Mustafakemalpaşa’nın kendisine özgü durumunu göz önünde bulundurarak, 80 m2’lik alanda ilk Uğur Böceği Kültür Merkezimizi iki yıl önce büyük bir heyecanla açtık. Bugün 7 şubemizde yüzlerce kursiyerimiz birçok alanda kurs eğitimi alıyor. Şimdiki hedefimiz, kursiyerlerimizin ürünlerinin satışını yapmak. Bu ürünlerin pazarlanacağı yerleri arıyoruz, kısa sürede ev hanımlarımız ailelerine maddi yönden destek olacak. Şimdiye kadar hayallerimizin %10’unu gerçekleştirdik. Birlikte çalışarak, Mustafakemalpaşa’yı sanatta, spor da, kültürde ve iletişimde geleceğe, çocuklarımızı da yarınlara taşıyacağız. Halkımızın mutluluğu ile mutlu oluyoruz.”
 
‘İletişim ağı gelişecek’
    Oldukça samimi ve sıcak geçen toplantıda kursiyerlerin önerilerini de dinleyen Başkan Sadi Kurtulan, yeni yılla birlikte Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde başta aile içi iletişim, evlilik okulu ve insan sağlığına yararlı yemek kursları da düzenleyeceklerini kaydederek; “ Bizim müfettişimiz halkımızdır. Yeni yılla birlikte vatandaşlarımızla belediyemiz arasındaki iletişim ağını geliştireceğiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, bizim ağzımızdan çıkmayan sözlere inanmamalıdır.  İftiralara, dedikodulara göğsümüzü geriyoruz, Mustafakemalpaşa’ya daha iyi nasıl hizmet edebilirizin planlarını yapıyoruz. Uğur Böceği Kültür Merkezleri’ne emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    Başkan Sadi Kurtulan, yaklaşık 1 saat süren görüşmede tüm kursiyerlere Belediye tarafından yayınlanan ‘Annem’ adlı şiir kitabını hediye etti.
 
.
.
.