Uğur Böcekleri’ne ‘güvenlik’ semineri

20-11-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böcekleri Kültür Merkezi kursiyerlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme seminerleri devam ediyor.      Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro

Uğur Böcekleri’ne ‘güvenlik’ semineri

Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) tarafından gerçekleştirilen seminerde, Uğur Böcekleri Kültür Merkezi kursiyerleri aile içi şiddet ve güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirildi.

Sırmalar Uğur Böceği Kültür Merkezi’ndeki ilk seminerde, Toplum Destekli Polisliğin tanımı ve Emniyet Müdürlüğü’nün mahallelerde sürdürdüğü güvenlik çalışmalarını anlatan TDP personeli, 155 hattının önemi ve kullanma şekli, güvenlik açıkları ve alınabilecek tedbirler ile vatandaşların evde ve dışarıdayken kendi güvenliklerini nasıl sağlayabilecekleri hakkında kursiyerlere önemli bilgiler verdi.

6284 Sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun’ hakkında detaylı bilgilerin aktarıldığı seminerde, şiddete uğrayan kişilerin başvurabilecekleri yöntemler anlatılırken, bu kişilerin yasal haklarından yararlanmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Seminerin sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan TDP ekipleri, kursiyerlere aile içi şiddet ve güvenlik önlemleri konusunda bilgilerin bulunduğu broşürler dağıttı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, bilgilendirme seminerleri kapsamında Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nin 7 şubesinde eğitim gören yaklaşık 2 bin kursiyere ulaşmayı planlıyor.

.