Uğur Böcekleri'nden yıl sonu festivali

02-06-2015 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi Yılsonu Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. '7'den 70'de yaşam boyu eğitim' hedefiyle yola çıkan Uğur Böceği Kültür

Uğur Böcekleri'nden yıl sonu festivali

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi Yılsonu Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. '7'den 70'de yaşam boyu eğitim' hedefiyle yola çıkan Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerini festival kapsamında açılan sergi ile beğeniye sundu. Adnan Menderes Meydanı’ndaki festivalin açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   'Her mahalle mesleki ve sanatsal aktivite ile buluşuyor'   Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın muhteşem konseri ile başlayan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, vatandaşlara sanatsal ve kültürel alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla 2009 yılında kurulan ve bugün 11 şubede 3 bin kursiyeri ile faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin üretmeyi seven insanlar için bir aile olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan; “  Tezhip sanatından fotoğrafçılığa uzanan 32 farklı branşta eğitim veren Uğur Böceği Kültür Merkezi, altı yıldır sanatın ve kültürün Mustafakemalpaşa'daki taşıyıcısı oldu. Binlerce kursiyerimiz mesleki ve teknik yönden gelişim göstererek, hem kendilerini tanıma hem de üretme ve paylaşma imkanı buldu. Bu kursları daha güzel ortamlarda sunabilmek için harekete geçtik. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Spor Bakanlığı ile hayata geçireceğimiz Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi içerisinde daha rahat atölyelerde bu kurslar hızla sürecektir. İhale aşamasına gelen bu gözde proje için finansman desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Bursa Milletvekilimiz Önder Matlı'ya Mustafakemalpaşalılar adına teşekkür ediyorum.  Mustafakemalpaşa için sanatta, sporda, ekonomide ve kültürde güzel hizmetler yaparak, üretime katkı sağlamayı el birliği ile sürdüreceğiz. Vatandaşların ihtiyaçları ve isteklerine cevap veren Uğur Böceği kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir. Mustafakemalpaşa’ya bu güzellikleri katan Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenlerine, kursiyerlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   Başkan Altepe'den övgü   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'da üretime değer katan her unsuru önemsediklerini söylerken, Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin de binlerce kursiyere eğitim vererek bu anlamda zengin bir birikime sahip olduğunu belirtti. Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin  sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir uzantısı olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe; "  Şehirler, kültür ve sanatla yaşar. Bunu oluşturacak olanda insandır, eğitimdir. Dilden, enstrüman kurslarına kadar bir çok alanda faaliyet gösteren bu merkezler, üretmeyi, paylaşmayı ve başarıyı Mustafakemalpaşa'nın tüm mahallerine ulaştırıyor. Bursa artık tarihiyle, sporuyla, ekonomisiyle bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerde de kendimizi hissettiriyoruz. Sahillerden, kent meydanlarına, kırsal kesime kadar artık her yerde Büyükşehir'in yatırımları ve projeleri var. Yıllardır atıl durumda bulunan Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi'nin ihalesini yapıyoruz. Kirmasti Deresi'nin düzenlenmesi ve yeni bir yaşam alanı oluşturulması için kollarımızı sıvadık. Kırsal kesim için tarım ve hayvancılığı geliştirecek projeleri hazırlıyoruz. El birliği ile çalışarak Mustafakemalpaşa'yı yaşanabilir marka bir kent yapacağız" dedi.   'Enerji üretime harcanmalı'   AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı 'da Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasına büyük katkılar sağladığını dile getirerek, enerjisini üretime ve gelişmeye odaklayanların mutlaka başarıya ulaşacağını kaydetti. Uğur Böceği Kültür Merkezi Sergisi’nin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından içinde ebru ve hat gibi geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 32 ayrı kategoride, 7 binin üzerinde ürünün bulunduğu sergi görücüye çıktı. Özel eserlerin yer aldığı sergi, 6 Haziran Cumartesi gününe kadar Adnan Menderes Meydanı Otoparkı’nda ziyaret edilebilecek.   Festival şenliği   1-6 Haziran tarihleri arasındaki festival haftasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerde Mustafakemalpaşalılar renkli bir hafta yaşayacak. Şarkıları ve besteleriyle müzik severlerin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı Ferhat Göçer, festivalin ikinci akşamı olan 2 Haziran Salı günü saat 21.00′da Adnan Menderes Meydanı’nda hayranlarıyla buluşacak. 6 gün sürecek olan Uğur Böceği Kültür Merkezi Festivali’nde tiyatro oyunlarından, gitar ve bağlama kurslarına, konserlerden, ödüllü yarışmalara kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.