Uğur Böcekleri’nden renkli festival

13-06-2014 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Yıl Sonu Festivali’ şenlik havasında düzenlenen açılış töreni ile başladı. Vatandaşlara sanatsal ve

Uğur Böcekleri’nden renkli festival

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Yıl Sonu Festivali’ şenlik havasında düzenlenen açılış töreni ile başladı. Vatandaşlara sanatsal ve kültürel alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla 2009 yılında kurulan ve bugün 11 şubede 3 bin kursiyeri ile faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi, el emeği göz nuru eserlerini festival kapsamında açılan sergi ile beğeniye sundu. Adnan Menderes Meydanı’ndaki festivalin açılış törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan, Mustafa Eren ve Doğan Deniz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Necati Polat, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   ‘Uğur Böcekleri bir ailedir’   Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın muhteşem konseri ile başlayan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin 5 yıldır yaptığı çalışmalarla halkın gönlünde taht kurarak, güzel bir aile ortamı oluşturduğunu söyledi. Başkan Kurtulan; “ Sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir uzantısı olan Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde bugüne kadar binlerce insanımız çok farklı dallarda kurslar gördü. Aldıkları eğitimlerle mesleki ve teknik yönden gelişim gösterdi. Bu merkezler Mustafakemalpaşalıların evidir. Vatandaşların ihtiyaçları ve isteklerine cevap veren Uğur Böceği kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir. Mustafakemalpaşa’ya bu güzellikleri katan Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenlerine, kursiyerlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Uğur Böceği Kültür Merkezi Sergisi’nin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından içinde ebru ve hat gibi geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 27 ayrı kategoride, 5 binin üzerinde ürünün bulunduğu sergi ziyaretçilere kapılarını açtı. Özel eserlerin yer aldığı sergi, 17 Haziran Salı gününe kadar Adnan Menderes Meydanı Otoparkı’nda ziyaret edilebilecek.   Festival şenliği   13-17 Haziran tarihleri arasındaki festival haftasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerde Mustafakemalpaşalılar renkli bir hafta yaşayacak. 5 gün sürecek Uğur Böceği Kültür Merkezi Festivali’nde tiyatro oyunlarından, gitar ve bağlama kurslarına, konserlerden, ödüllü yarışmalara kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.