Uğur Böcekleri'nden 'Ebru' sergisi

28-12-2015  Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin düzenlediği 'Ebru Sanatı Sergisi' açıldı. Geleneksel el ve süsleme sanatlarını tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla

Uğur Böcekleri'nden 'Ebru' sergisi

Mustafakemalpaşa  Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin düzenlediği 'Ebru Sanatı Sergisi' açıldı. Geleneksel el ve süsleme sanatlarını tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Uğur Böceği Kültür Merkezi, yaz döneminde ebru sanatı eğitimi alan genç kursiyerlerin eserlerini Taş Mektep Kültür Merkezi'nde beğeniye sundu. Serginin açılışına; Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bir aile ortamı oluşturarak altı yıldır Mustafakemalpaşa'ya hizmet veren Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin her yaştan insana yeteneklerini keşfetme imkanı sunduğunu söyledi.   'Uğur Böcekleri büyüyor'   Müzik ve gösteri sanatlarından, ahşap teknolojilerine, fotoğraftan, spora, el sanatlarından kişisel gelişime kadar 40 ayrı branşta kurs programı uygulayan Uğur Böcekleri'nin bugüne kadar 10 bin vatandaşa eğitim verdiğini dile getiren Başkan Kurtulan; " Yaşam, günlük işlerin yanı sıra kültür, sanat, spor ve iletişimle renklenen bir süreçtir. İnsanın hayatında bu değerler olduğu zaman ortak noktalar çoğalır. Bu süreçte vatandaşlarımız yanında hep bu kültür merkezlerini buldu. Hemşerilerimizin istek ve önerileri doğrultusunda kurulan ve gelişen bu merkezler, yaşama güzellikler katmayı, keşfedilmemiş yetenekleri ortaya çıkarmayı ve paylaşma kültürünü geliştirmeyi sürdürecek. 10 adet kurs merkezine yakın bir zamanda 2 şube daha eklenecek. Ebru sanatına gönül vermiş genç kursiyerlerimizin eserlerini gördükçe umutlanıyoruz. Gelecek nesiller klasik sanatlara sahip çıktıkça kültürümüzün güzellikleri daha yüz yıllarca yaşamaya devam edecek. Sergi de emeği geçen tüm Uğur Böceği ailesine teşekkür ediyorum" dedi. Açılışın ardından sergiyi gezen davetlilere kurs eğitmeni Bekir Özsu tarafından ebru sanatı hakkında uygulamalı bilgiler verildi. Yaz dönemi ebru sanatı kurslarına katılan 10-17 yaş arası gençlerin hazırladığı 60 eserlik sergi, 25 Aralık Cuma günü saat 21.00'a kadar ziyaret edilebilecek.