Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nde festival zamanı

13-06-2013 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi Festivali, şenlik havasında düzenlenen bir açılış tören ile başladı. Vatandaşlara sanatsal ve kültürel alanlarda beceri kazandırmak,

Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nde festival zamanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi Festivali, şenlik havasında düzenlenen bir açılış tören ile başladı. Vatandaşlara sanatsal ve kültürel alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla 2009 yılında kurulan ve bugün 11 şubede faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerini de festival kapsamında açılan sergi ile beğeniye sundu. Adnan Menderes Meydanı’ndaki festivalin açılış törenine; Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   ‘ Uğur Böcekleri hem üretiyor, hem paylaşıyor’ Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın muhteşem konseri ile başlayan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böcekleri Kültür Merkezleri’nin; el sanatlarından, mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına,  spordan, unutulmaya yüz tutmuş Türk -İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede katılımcıların sosyal gelişimine 4 yıldır büyük katkılar sağladığını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Bize emanet edilen Mustafakemalpaşa’nın geleceğidir.  Bu emaneti, dünya ile yarışan, bütün insanlarla barışan,  sahip olduğu güzellikleri bütün insanlıkla paylaşan bir anlayışla taşıyoruz. Dünyamızın ihtiyacı olan hoşgörüyü, sevgiyi ve paylaşmayı binlerce yıllık kültürümüzün köklerinden alıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan bu güzel ilçemizde el ele vererek, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkma idealini yaşatacağız. Bize hizmet üretmek, iş üretmek, halkımıza faydalı olmak yaraşır. Sevgiden, üretmekten, paylaşmaktan başka işimiz de, bunların dışındaki hiçbirşeye de bizim vaktimiz yoktur. Bunun en güzel örneğini Mustafakemalpaşa’da yaşıyoruz. 5 büyük spor kulübümüzün taraftarlarıyla Mustafakemalpaşa’da buluşması ve renkleriyle güzel bir Türkiye örneği sergilemesi birlikteliğimizin güçlü bir göstergesidir. Uğur Böceği kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir. Mustafakemalpaşa’ya bu güzellikleri katan Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenlerine, kursiyerlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   ‘Kültürel ve sosyal zenginleşme’ Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven ise Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nin Mustafakemalpaşa’ya büyük değerler kattığını belirterek; “ Uğur Böcekleri, devletin Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile yapmış olduğu faaliyetlere destek anlamında çok büyük görevler yerine getirmektedir.  Binlerce kursiyere, değişik dallarda eğitimler vererek vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal anlamda zenginleşmesine olanak sağlamaktadır. Bu güzellikleri yılsonu festivali ile Mustafakemalpaşa’yla paylaşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı, Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenleri ve kursiyerlerini kutluyorum” dedi.   Uğur Böceği Kültür Merkezi Sergisi’nin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından içinde ebru ve hat gibi geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 27 ayrı kategoride, 3 binin üzerinde ürünün bulunduğu sergi ziyaretçilere kapılarını açtı. Özel eserlerin yer aldığı sergi, 17 Haziran Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. Fuar süresince; ebru, sulu boyama ve el süsleme sanatları da vatandaşların ilgisine sunulacak.   Festival şenliği 13-17 Haziran tarihleri arasındaki festival haftasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerde Mustafakemalpaşalılar renkli bir hafta yaşayacak. 5 gün sürecek Uğur Böceği Kültür Merkezi Festivali’nde tiyatro oyunlarından, gitar ve bağlama kurslarına, tekvando gösterilerinden, İngilizce kursu gösterilerine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.