Geri Dön

Uğur Böcekleri 7 yaşında

16-02-2017 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi, kuruluşunun yıl dönümünü renkli bir törenle kutladı.

Uğur Böcekleri 7 yaşında

16-02-2017 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi, kuruluşunun yıl dönümünü renkli bir törenle kutladı.

Mustafakemalpaşalılara sanatsal ve kültürel alanlarda beceriler kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla 7 yıl önce faaliyetlerine başlayan Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin kuruluş yıl dönümünü için Grand Düğün Salonu'nda özel bir gece düzenlendi. Kutlama törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan DADAK, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Ural, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, merkez eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. Programın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin hayat boyu öğrenme sürecinin tamamlayıcı bir unsuru olarak Mustafakemalpaşa'da kapsayıcı ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

'Kültür ve sanatın adresi'

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise 7 yıldır 12 bin kursiyer yetiştiren Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin Mustafakemalpaşa'nın sosyal ve kültürel yaşamına canlılık kattığını belirtti. Başkan Sadi Kurtulan; " Belediye ne yapar sorusunun en güzel cevabı, insan yetiştiren bu merkezlerdir. Vatandaşımız ne isterse o sahada kurs açmak bizim görevimiz. Bu sorumluluğu her zaman duyuyoruz. Uğur Böceği'nin asıl sahibi Mustafakemalpaşalılardır. Bu merkezler onlar için bir ev, bir sosyal terapi ünitesidir. Gönüllülerin desteği ile her geçen gün büyüyen bu merkezler, birlikte öğrenmenin, birlikte üretmenin adresi olmaya devam edecek" dedi. 

Mustafakemalpaşa'nın prestij projelerinin başında gelen Sosyal Yaşam ve Spor Merkezi'nin hızla tamamlandığını kaydeden Başkan Kurtulan; " 37 dönümlük bu alan, sporun, sanatın ve kültürün merkezi olacak. Uğur Böceği kursiyerlerinin çalışmaları bu merkezle birlikte taçlanacak. İnsanları birbirine yakınlaştırmak, ortak değerleri çoğaltmak hepimize düşen bir görevdir.Bu da ancak iyi bir eğitim kadrosuyla gerçekleşir. Mustafakemalpaşa'nın bu konuda çok şanslı olduğu iddiasındayım.Eğitim heyecanını 7 yıldır Mustafakemalpaşa’ya yaşatan eğitmenlerimize, kursiyerlerimize teşekkür ediyor, Uğur Böcekleri’ne nice yıllar diliyorum" dedi.

'Her insana dokunuyoruz'

 

Törende, Uğur Böcekleri ailesi adına konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın eşi Necibe Kurtulan'da binlerce insana ulaşan merkezlerin asıl misyonunun başkalarına iyilik yapmak olduğunu dile getirdi.

Kurtulan; " Bir insanı mutluluğa götüren yol, başkalarına iyilik yapmaktan geçer. Uğur Böcekleri'ni kurarken insanların hayatına dokunmayı, hayallerini gerçekleştirmeyi esas aldık. Bu yolda farkındalıklarımızı bir engel olarak değil, hayatın renkleri olarak gördük.7 yıldır bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şarkı ve türkülerle renklenen kutlama töreninde Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin 7. yılı anısına pasta kesildi.

Uğur Böceği Kültür Merkezi Personeli de bir sürpriz yaparak Başkan Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan adına TEMA Vakfı'na ağaç bağışında bulundu.