Geri Dön

Uğur Böceği’nden şenlik gibi fuar

08-06-2012    ‘Birlikte öğrenmek, birlikte üretmek, birlikte kalkınmak’ hedefiyle 3 yıl önce yola çıkan ve ücretsiz kurslarla halkın sosyal ve ekonomik

Uğur Böceği’nden şenlik gibi fuar

08-06-2012    ‘Birlikte öğrenmek, birlikte üretmek, birlikte kalkınmak’ hedefiyle 3 yıl önce yola çıkan ve ücretsiz kurslarla halkın sosyal ve ekonomik

     ‘Birlikte öğrenmek, birlikte üretmek, birlikte kalkınmak’ hedefiyle 3 yıl önce yola çıkan ve ücretsiz kurslarla halkın sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin ‘El Emeği Göz Nuru 2012 Fuarı’, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.  

     Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde eğitim gören 1.500 kursiyerin bir yıllık çalışmalarının ardından ortaya koydukları eserlerinin yer aldığı fuar, Etibank Parkı önünde yapılan temsili ‘Yörük Düğünü’ ile başladı.

     Deve üzerine bindirilen yörük gelinin davul ve zurna eşliğinde gezdirildiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  

     Adnan Menderes Meydanı’ndaki fuar açılış törenine; Kaymakam Kazım Karabulut ve eşi Fatma Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan ve eşi Nalan Meydan, Belediye Başkan Yardımcıları  Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, AK Parti eski Milletvekili Şeref Birinç, Uğur Böceği Kültür Merkezi Koordinatörü Kader İlhan, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.     

 

‘Güzellikler sürecek’

 

     Fuarın açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin el sanatlarından, mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan, unutulmaya yüz tutmuş Türk -İslam sanatlarına kadar uzanan 18 ayrı kategoride Mustafakemalpaşalılara 3 yıldır hizmet verdiğini söyledi.

     Başkan Kurtulan konuşmasında; “ Devlet milletiyle, millet kültürüyle beraber oldukça ebediyete kadar yaşar. Mustafakemalpaşa gelişiyor, kalkınıyor. Uğur Böceği kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atıyor. Bizim en büyük mutluluğumuz, vatandaşlarımızın hayatına kattığımız renkler olacaktır. Bir hafta devam edecek fuar süresince birçok etkinlik vatandaşlarımızla buluşacak. Mustafakemalpaşa’ya bu güzellikleri katan Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenlerine, kursiyerlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

     Kaymakam Kazım Karabut ise Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin Mustafakemalpaşa’nın dört bir yanına ulaştığını belirterek; “ Kurslar aracılığıyla vatandaşlarımızın bilgisini, becerisini her seviyede arttıran merkezimiz bizim için çok kıymetlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

     ‘El Emeği Göz Nuru 2012 Fuarı’nın açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından içinde ebru ve hat gibi geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 2 binin üzerinde ürünün bulunduğu sergi beğeniye sunuldu.

     Özel eserlerin yer aldığı sergi, 13 Haziran Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.

     Fuar süresince; cam boncuk, kaligrafi, ebru, sulu boyama, hint kınası ile el süsleme sanatları vatandaşların ilgisine sunulacak.

 

 

Fuar şenliği

 

     7-13 Haziran tarihleri arasındaki fuar haftasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerde Mustafakemalpaşalılar renkli bir hafta yaşayacak.

     8 Haziran Cuma günü saat 18.00’de tiyatro oyunu, tekwando gösterileri ve Belediye Mehter Takımı, 9 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’da gitar ve İngilizce müzik konseri, 10 Haziran Pazar günü saat 20.00’de ise ‘Doğa İçin Çal’ konseri Adnan Menderes Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak.

     11 Haziran Pazartesi günü saat 19.00’da Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek. 

.

.

.

.

.

.