Uğur Böceği'nden göz kamaştıran defile

23-03-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı defile büyük ilgi gördü. Kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çeşitli giysi ve kıyafetlerin görücüye çıktığı defile de tamamı kağıttan yapılan

Uğur Böceği'nden göz kamaştıran defile

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı defile büyük ilgi gördü. Kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çeşitli giysi ve kıyafetlerin görücüye çıktığı defile de tamamı kağıttan yapılan gelinlik izleyenleri adeta büyüledi.

Sanatsal ve kültürel alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimi artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla 7 yıldır çalışmalarını sürdüren Uğur Böceği Kültür Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir defileyle kutladı.

Belediye Düğün Salonu'ndaki defileye; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarını temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Mustafa Masatlı, Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin özellikle kadınların sosyal yaşama katılımlarını çeşitli kurslarla arttırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak ise vatandaşların ihtiyaçları ve isteklerine cevap veren Uğur Böceği kurslarının, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edeceğini belirtti.

Kursiyerlerden 150 ürün

Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin 8 Mart Defilesi'nde; örgü, giyim,takı,mefruşat ve kaat-ı kursiyerlerinin hazırladığı elbiseler beğeniye sunuldu. 50 mankenin sergilediği 150 farklı elbise büyük beğeni kazandı.

Defilenin en dikkat çekici ürünü ise kağıttan gelinlik oldu. Uğur Böceği Kültür Merkezleri Koordinatörü Kader İlhan'ın tasarladığı ve sadece 2 top A4 kuşe kağıttan imal edilen gelinlik 5 günde tamamlandı.

Belediye personeli Nalan Nayan'ın modellik yaptığı gelinlik 40 TL'ye mal oldu. Büyük ilgi gören defile sonunda açıklama yapan Kader İlhan; " Etkinliğimizde dikkat çekici bir şeyler olsun istedik. Kursiyerlerimizle ilginç fikirler ürettik ve sonunda kağıttan gelinlik yapmaya karar verdik" dedi.