Geri Dön

Uğur Böceği’nden 2 bin eserlik sergi

11-09-2018 Mustafakemalpaşa’da nitelikli insan yetiştirme hedefiyle yola çıkan, sanat ve mesleki eğitim alanında öncü çalışmalarıyla 8 yılda on binlere ulaşan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin düzenlediği geleneksel festival ve sergi izlenime açıldı.

Uğur Böceği’nden 2 bin eserlik sergi

11-09-2018 Mustafakemalpaşa’da nitelikli insan yetiştirme hedefiyle yola çıkan, sanat ve mesleki eğitim alanında öncü çalışmalarıyla 8 yılda on binlere ulaşan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin düzenlediği geleneksel festival ve sergi izlenime açıldı.

Mustafakemalpaşa’da nitelikli insan yetiştirme hedefiyle yola çıkan, sanat ve mesleki eğitim alanında öncü çalışmalarıyla 8 yılda on binlere ulaşan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin düzenlediği geleneksel festival ve sergi izlenime açıldı.

Adnan Menderes Meydanı’ndaki açılış törenine; Kaymakam Mustafa Masatlı,

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar, TSO Başkanı Tekin Uzkınay, Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, belediye meclis üyeleri,

daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

‘Üretme bilinci aşılanıyor’

 

Yoğun ilgi gören organizasyonun açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hayat boyu öğrenme yolunda atılan adımların bu merkezler aracılığıyla halka ulaşarak kurumsallaştığını, talep edilen her branşta açılan kurslarla üretme bilincinin 7’den 70’ herkese aşılandığını söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir uzantısı olan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin asıl sahibinin 13 şubeyi her gün dolduran vatandaşların olduğuna dikkat çeken Başkan Kurtulan;

“ Bu festival, atık malzemelerin nasıl estetik bir ruha dönüştüğünü, geleneksel ve çağdaş sanatların nasıl bir arada buluştuğunu, çocuklarımızın müzik ve resimdeki yeteneklerini bir kez daha bizlere gösterecek. Uğur Böceği kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir. Mustafakemalpaşa’ya bu güzellikleri katan Uğur Böceği Kültür Merkezi eğitmenlerine, kursiyerlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Halk üniversitesi’

 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız ise konuşmasında,  toplumun tüm kesimlerine hitap eden Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin tıpkı BUSMEK gibi bir ‘halk üniversitesi’ olduğunu söyledi.

Yıldız; “ Bugüne kadar 15 bin kursiyerin eğitim aldığı bu merkezler, halkımızın daha donanımlı bireyler olmasına katkı sağlamaya devam edecektir. Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni bu sosyal sorumluluk projesinden dolayı kutluyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Mustafakemalpaşa’ya ilişkin hizmetler hakkında da bilgiler vererek, Gençlik Merkezi’nin ikinci etap ihalesinin gerçekleştiğini ve bu ay içerisinde yer tesliminin yapılacağını, inşaatı devam eden 3. Köprü’nün ise Ekim ayında kirişlerinin konularak yatırımın yılsonunda tamamlanacağını kaydetti.

Yerel yönetimlerin artık alt ve üstyapı hizmetlerinin ötesinde sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarla da ilgilendiğini dile getiren Kaymakam Mustafa Masatlı ise bu merkezlerde eğitimlere katılanların çalışma ve ev hayatına katkı sağladığını ifade etti.

Kaymakam Masatlı; “ Eğitim, herhangi bir yaş grubuyla sınırlı değildir. Sosyal belediyeciliğin bu güzel örneğine katkı sunanları tebrik ediyorum” dedi.

Uğur Böceği Kültür Merkezi Sergisi’nin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından içinde ebru ve hat gibi geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 45 branşta 2 bin eserin bulunduğu sergi görücüye çıktı.

5 gün sürecek Uğur Böceği Kültür Merkezi Festivali’nde mehter ve bale gösterilerinden konser ve çocuk oyun parkurlarına kadar birçok etkinlik yer alacak.

Sergi, 10-15 Eylül tarihleri arasında Adnan Menderes Meydanı Kapalı Otoparkı’nda ziyaret edilebilecek.