Geri Dön

Uğur Böceği Fuarı ışık saçacak

05-06-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin eğitim merkezli sosyal ve kültürel projelerinin başında gelen Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin geleneksel sergisi, Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere

Uğur Böceği Fuarı ışık saçacak

05-06-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin eğitim merkezli sosyal ve kültürel projelerinin başında gelen Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin geleneksel sergisi, Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin eğitim merkezli sosyal ve kültürel projelerinin başında gelen Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin geleneksel sergisi, Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açacak.
     El sanatlarından, mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan, unutulmaya yüz tutmuş Türk -İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede katılımcıların sosyal gelişimine 3 yıldır katkılar sağlayan Uğur Böcekleri Kültür Merkezi,fuar haftasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerde de Mustafakemalpaşalılara renkli bir hafta yaşatacak.
     Vatandaşlara sanatsal alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla 2009 yılında kurulan ve bugün 7 şubede faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru olan eserlerini düzenlenecek fuarla beğeniye sunacak.
     Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde eğitim gören 1.500 kursiyerin eserlerinin yer alacağı ‘ El Emeği Göz Nuru 2012 Fuarı’, 7 Haziran Perşembe günü, saat 14.00’de Adnan Menderes Meydanı’nda açılacak.
 
     Fuar şenliği
 
     7 Haziran Perşembe günü saat 12.00’de Etibank Parkı önünde düzenlenecek ‘Yörük Düğünü’ ile başlayacak olan etkinlikler, fuar açılışının ardından akşam saat 20.00’da gitar ve bağlama konseri ile devam edecek.
     8 Haziran Cuma günü saat 18.00’de sergilenecek tiyatro oyunu ve tekwando gösterilerinin ardından 20.00’da ise Belediye Mehter Takımı sahne alacak.
9 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’da ise gitar ve İngilizce müzik konseri ile devam edecek fuar şenliğinin 4. günü olan 10 Haziran Pazar günü saat 20.00’de ‘Doğa İçin Çal’ konseri Mustafakemalpaşalılarla buluşacak.
     11 Haziran Pazartesi günü saat 19.00’daki programda ise Uğur Böceği Kültür Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek.
 Fuar süresince; cam boncuk, kaligrafi, ebru, sulu boyama, hint kınası ile el süsleme sanatları vatandaşlarla buluşacak.
     Özel eserlerin yer alacağı sergi, 13 Haziran Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.
     ‘Birlikte öğrenmek, birlikte üretmek ve birlikte kalkınmak’ hedefiyle 3 yıl önce yola çıkan Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nin bugüne kadar Mustafakemalpaşa’ya her alanda çok şeyler kattığını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergileneceği 7-13 Haziran tarihleri arasındaki fuara tüm vatandaşları davet etti.
 
.
.