Geri Dön

Uğur Böceği çocuklarından ilgi gören sergi

30-11-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi yaz kurslarında eğitim gören öğrencilerin hazırladığı sergi, düzenlenen törenle açıldı.

Uğur Böceği çocuklarından ilgi gören sergi

30-11-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi yaz kurslarında eğitim gören öğrencilerin hazırladığı sergi, düzenlenen törenle açıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi yaz kurslarında eğitim gören öğrencilerin hazırladığı sergi, düzenlenen törenle açıldı. Marmara Belediyeler Birliği'nin 'Altın Karınca Ödülü'nü kazanarak yedi yıldır sürdürdüğü eğitim faaliyetlerini taçlandıran Uğur Böceği Kültür Merkezi, kursiyerlerin hazırladığı el becerileri ve kara kalem çalışmalarını Belediye Düğün Salonu'ndaki sergiyle beğeniye sundu. Uğur Böceği Kültür Merkezi Öğrenci Sergisi'nin açılışına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte kursiyerler katıldı.

'Halk Üniversitesi'

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bugüne kadar 12 bin kursiyerin bir çok alanda eğitim aldığı Uğur Böceği Kültür Merkezi'nin bir 'halk üniversitesi' olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan; " Bu merkezler, Mustafakemalpaşalıların kendinden olan kurumlarıdır. Vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi, el sanatlarından mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan unutulmaya yüz tutmuş Türk-İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede kursiyerlerin sosyal gelişimine öncülük etmeye devam edecek. Yaz döneminde yaklaşık 800 çocuğumuz kara kalem, yüzme, satranç, el becerisi ve tiyatro dallarında eğitim aldı.  Bu sergide de Uğur Böceği Kültür Merkezi ve BUSMEK'te kurs gören çocuklarımızın eserleri bulunuyor. Bu güzellikleri Mustafakemalpaşalılarla paylaşan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi. 7-15 yaş arası kursiyerlerin bine yakın eserinin sergilendiği 3 günlük etkinlik, tiyatro oyunları ve satranç yarışmalarına da ev sahipliği yapacak.