Uğur Böceği çocukları becerilerini sergiledi

16-09-2013 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerini 12-21 Eylül Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında açılan bir sergi

Uğur Böceği çocukları becerilerini sergiledi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerini 12-21 Eylül Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında açılan bir sergi ile beğeniye sundu. Vatandaşlara sanatsal ve kültürel alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla kurulan Uğur Böceği Kültür Merkezi, 3 ay süren çalışmalarını Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla sergiledi. Etibank Parkı’nda açılan sergide konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 7-14 yaş arası 400 çocuğun eğitim gördüğü yaz dönemi kurslarının okulların açılmasıyla birlikte hem çocuklara hem de ailelere çok şeyler kattığını söyledi. El becerileri, boyama teknikleri ve satranç kurslarından oluşan eğitimlerle çocukların yaratıcı zekâlarını geliştirme fırsatı bulduklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ Çocuklar bizim geleceğimizdir. Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’de bundan hareketle 2009 yılından beri çocukların yaratıcılık, sosyal kapasite ve zekâ konularında gelişimi için kurs çalışmalarına devam ediyor. Onlara yeteneklerini gösterebilecek ortamlar sunuyor.  Ailelerde bu kurslar vasıtasıyla çocuklarının becerilerine ve gelişimine şahitlik ediyor. Çocuklarımızın her yönden sağlıklı birer birey olmaları için ailelerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 2 gün süren sergide çocukların atölye çalışmaları beğeni kazanırken, düzenlenen satranç turnuvası da heyecan yaşattı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ailelerinde katıldığı bir törenle çocuk kursiyerlere başarı belgelerini verdi.