Ufka Yolculuk ödülleri sahiplerini buldu

20-05-2016 Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun dünya genelinde organize ettiği Ufka Yolculuk-4 Hadis Yarışması’nın Mustafakemalpaşa etabında dereceye girenler ödüllendirildi.

Ufka Yolculuk ödülleri sahiplerini buldu

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun dünya genelinde organize ettiği  Ufka Yolculuk-4 Hadis Yarışması’nın Mustafakemalpaşa etabında dereceye girenler ödüllendirildi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de paydaşlarından olduğu yarışmanın ödül töreni TSO Konferans Salonu’nda yapıldı.

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması törenine; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Müftü Musa Uzun, Türk Telekom Müdürü İlhan Ağun, Bursa İrfan Gençlik Spor Derneği Başkanı Salih Aslan, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan törende sinevizyon gösterisi ile organizasyon  hakkında bilgiler veren Bursa İrfan Gençlik Spor Derneği Başkanı Salih Aslan, Türkiye genelinde

ve internet üzerinden tüm dünyada yapılan yarışmaya, Mustafakemalpaşa’dan 1070 kişinin müracaat ettiğini, 460 kişinin ise sınava katıldığını söyledi.

Aslan; ” Türkiye genelinde toplam 360 bin kişinin müracaat ettiği yarışma 3 Nisan 2016 Pazar günü aynı anda yapıldı. Hadis okumalarıyla birlikte güzel davranışları çoğaltmanın önünü açan bu projeye katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi’nden sınava katılarak 3 kategoride dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışma da A kategorisinde Anadolu İHL’den Emre Yıldız, B kategorisinde üniversite öğrencisi Sümeyye Abay, C kategorisinde ise üniversite öğrencisi Hatice Durmuş birincilik ödüllerini aldı.

Yarışmaya destek olan sponsorlara ve sınavda gönüllü olarak hizmet verenlere plaketleri verildi.