Ufka Yolculuk Hadis Yarışması tanıtıldı

15-01-2016 Gençlik Spor Kulübü tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Ufka Yolculuk Kitap Okuma Yarışması, Mustafakemalpaşa'da tanıtıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin de paydaşlarından olduğu kültür

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması tanıtıldı

Zinde Gençlik Spor Kulübü tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Ufka Yolculuk Kitap Okuma Yarışması, Mustafakemalpaşa'da tanıtıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin de paydaşlarından olduğu kültür organizasyonun bu yıl ki konusu 'Hadis Yarışması' olarak belirlendi. Ufka Yolculuk-4 Hadis Yarışması'nın Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki tanıtımına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, BİKAÇED Başkanı Adem Şahiner, EDER Bursa Temsilcisi Salih Arslan, Bursa İRFAN Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan BİKAÇED Başkanı Adem Şahiner, Kuran-ı Kerim'in açıklayıcısı olan hadislerin mesajlarını anlayabilmek için bu yarışmanın düzenlendiğini dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından desteklenen yarışma hakkında bilgiler veren Şahiner; " Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla Türkiye'nin 81 kentinde yapılacak etkinlik için yola çıkmış bulunuyoruz. Yarışma kitabımız da insanlara dünya ve ahiret saadetini kazanma yollarını gösterecek, zahiri ve batini edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevi'nin Riyazu's Salihin eseri olacaktır. Yarışma, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedeflemektedir" dedi.   'Hadis ilmi İslam'ın temel kaynaklarından'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise hadisleri anlamadan İslam dininin tam anlamıyla öğrenilemeyeceğini dile getirdi. Başkan Kurtulan; " Hz. Peygamber'in örnek yaşamı, hayatımızı ebedileştirecek bir formül. Bunun için O'nun hadislerini ezberlemekten ziyade mesajlarını hayatımıza işlemeliyiz. Soran, öğrenen yeni bir nesil yetişiyor. Hadis ilmi, İslam'ın Kuran'la birlikte asıl kaynağını oluşturuyor. Hadis okumalarıyla birlikte güzel davranışları çoğaltmanın önünü açan bu projeye katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi. Toplumu ahlaklı ve maneviyatlı bir şekilde yetiştirmenin sorumluluğunu duyduklarını söyleyen Kaymakam Mustafa Masatlı da hadislerin mesajlarını insanlara ulaştıran bu projeyi değerli bulduğunu kaydetti. Toplantının ardından katılımcılara Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Êmin Özafşar'ın hazırladığı 'Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi' kitabı dağıtıldı. 6 farklı kategoriden oluşan yarışma için 21 Şubat tarihine kadar www.ufkayolculuk.com adresinden başvuru yapılabilecek. 3 Nisan 2016 tarihindeki yarışmanın ardından merkez, il ve ilçelerde dereceye girenlere umre seyahatinden, tablet bilgisayara kadar bir çok ödül verilecek.