Türk Müziği Korosu’ndan Yıldırım Gürsesi Anma Konseri

22-05-2009 Belediyesi Türk Müziği Korosu 29 Mayıs 2009 tarihinde vereceği konserle izleyicileri duygu seline sürükleyecek. Bu konserde 18 Kasım 2000 tarihinde

Türk Müziği Korosu’ndan Yıldırım Gürsesi Anma Konseri

Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Müziği Korosu 29 Mayıs 2009 tarihinde vereceği konserle izleyicileri duygu seline sürükleyecek. Bu konserde 18 Kasım 2000 tarihinde kaybettiğimiz Yıldırım Gürses şarkılarını seslendirecek olan koromuz, konserde 20 tane Yıldırım Gürses bestesini icra edecek.

1939 yılında Bursa da dünyaya gelen sanatçı Bursa Erkek Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Sanat hayatına 1951 yılında Bursa Ses Kralı seçilerek başladı. 1959'da da Üniversitelerarası Ses Kralı seçildi. 1961 yılında kendisi gibi ses sanatçısı olan Ayla Gürses'le evlendi. Bu evlilikten Bayazıt adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi. 1965 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Altın Mikrofon yarışmasını kazandı.1961 yılında Devlet Opera imtihanına girdi ve birinci oldu. Opera'da 7 - 8 ay çalıştıktan sonra ayrıldı. Gürses, 1965 yılında Hürriyet'in düzenlediği Altın Mikrofon Şarkı Yarışması'nı kazanarak, müzik dünyasına adımını atmıştı. 350'yi aşkın Türk Sanat Müziği bestesi yaptı. Gürses, 1987 yılında en iyi erkek sanatçı olarak Altın Kelebek ödülünü kazandı. Bugüne kadar 350'yi aşkın şarkı yazan Gürses'i ilk bestesi 'İçime Hep Hüzün Doluyor'la hatırlıyoruz.

En sevilen şarkılarını arasında "Mevsimler Yas Tutup Güller Ağlasın, Gençliğe Veda, Mazideki Aşk, Aşk Çiçeği, 35 Yaş, Sonbahar Rüzgarları, Son Mektup, Bir Garip Yolcu, Eller." ve bir çok eser yer alıyor. Ünlü besteci, 'Hoş Sada' adlı yapımla Türk Müziği'ne çok sesliliği getirdi. Müziğimize bu kadar çok eser kazandırmış olan sanatçı daha çok fantezi türde besteler yapmış olsa da şarkı formunda da birçok güzel şarkıyı besteledi. Türkiye’de çok sesli Türk Müziğinin öncülerinden olan sanatçı bıraktığı ölümsüz eserlerle tarihe adını yazdırdı. Yıldırım Gürses, 18 Kasım 2000 tarihinde kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Müziği Korosu işte böyle büyük bir sanatçının şarkılarını seslendirerek müziğimize emek verenleri unutmadığını kanıtlıyor. 29 Mayıs 2009 tarihinde Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde saat 21:00’de gerçekleştirilecek olan konserimiz ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir.