Türk kültürü, 'Biz Kardeşiz' projesiyle yaşayacak

14-08-2015 Kosova, Bosna-Hersek ve Sancak Bölgesi'nden 'Biz Kardeşiz' projesi kapsamında Bursa'ya gelen 12-20 yaş aralığındaki 195 öğrenci ve 10 öğretmen, Mustafakemalpaşa

Türk kültürü, 'Biz Kardeşiz' projesiyle yaşayacak

Bulgaristan, Kosova, Bosna-Hersek ve Sancak Bölgesi'nden 'Biz Kardeşiz' projesi kapsamında Bursa'ya gelen 12-20 yaş aralığındaki 195 öğrenci ve 10 öğretmen, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından ağırlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Birlik Vakfı Bursa Şubesi, Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Bulgaristan Baş Müftülüğü'nün ortaklığında, 26 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında sürdürülen ' 4.Biz Kardeşiz' programı  kapsamında  3 hafta süreyle eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunan misafir öğrenciler Mustafakemalpaşa'yı ziyaret etti.   Başkan Kurtulan'dan projeye destek   Mustafakemalpaşa'nın tarihi ve turistik güzergahlarını gezen konuklara akşam yemeği veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Balkanlar ile Türkiye arasındaki güçlü tarihi bağların yeni nesiller aracılığı ile geleceğe aktarıldığı söyledi. Başkan Kurtulan; " Hepimiz, Balkanlar'da yaşayan kardeşlerimizle olan kadim bağlarımızı kuvvetlendirmenin tarihsel sorumluluğunu taşıyoruz. Yerel yönetimlerin girişimlerinden, STK'ların faaliyetlerine, eğitim, kültür ve spor aktivitelerinden, iş dünyasının yatırımlarına kadar her alanda Balkanlar'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu güçlü biçimde hissettiriyoruz. Türk kültürü ve Türkçenin yaşatılmasının amaçlandığı bu projeyi de gönülden destekliyorum. Misafir öğrencilerimiz ülkemizin kültür ve barış elçileridir. Burada kurulan dostluklar geleceğe atılan güçlü adımlar olacak, kardeşliğimizin teminatını sağlayacaktır" dedi. Başkan Kurtulan, yemeğin ardından tüm öğrencilere Türk bayrağı hediye etti.