Geri Dön

Türk Dünyası Mustafakemalpaşa’da buluşuyor

04-05-2016 Uluslararası kültür organizasyonlarıyla dünya barışına katkılar sunarak yeni dostluklar kurulmasına öncülük eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu kez Türk Dünyası’nı ağırlıyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Avrasya Kültür ve Spor İşbirliği Derneği’nin o

Türk Dünyası Mustafakemalpaşa’da buluşuyor

04-05-2016 Uluslararası kültür organizasyonlarıyla dünya barışına katkılar sunarak yeni dostluklar kurulmasına öncülük eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu kez Türk Dünyası’nı ağırlıyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Avrasya Kültür ve Spor İşbirliği Derneği’nin o

Uluslararası kültür organizasyonlarıyla dünya barışına katkılar sunarak yeni dostluklar kurulmasına öncülük eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu kez Türk Dünyası’nı ağırlıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Avrasya Kültür ve Spor İşbirliği Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen 2. Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni için geri sayım başladı.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan Türk çocukları ve gençlerinin tanışması, ileriye dönük dostlukların kurulması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Mustafakemalpaşa Belediyesi ev sahipliği yapacak.

İki gün boyunca kültürel ve sportif aktivitelerle renklenecek olan şölen, 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 10.00′da Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayacak.

İlk günkü etkinlikler kapsamında ziyaretler, mangala standı ve fotoğraf sergisi açılışları, Türk Dünyası’nda İşbirliği, Türk Dünyası’nda Basın ve İletişim konulu konferanslar, konser ve folklor gösterileri yapılacak.

Şölen’de 8 Mayıs Pazar günü ise Yalıntaş Spor Alanı’nda; aba güreşi, kuşak güreşi, bilek güreşi, ağaç güreşi, cirit müsabakaları, okçuluk ve atlı okçuluk gösterileri gerçekleştirilecek.

 

‘Dilde, Fikirde İşte Birlik’

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’  temasıyla düzenlenen Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni’ne Balkanlar’dan Kafkaslara, Orta Doğu’dan Türk Cumhuriyetleri’ne kadar çok sayıda dost ülkenin katılacağını söyledi.

Türk Dünyası arasındaki birliğinin sadece temennilerde kalmaması gerektiğini belirten Başkan Sadi Kurtulan; ” Bu şölen, Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan Türk çocuklarının Türkiye’yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri, kardeşlik bağlarının güçlendirmeleri, kültürel alışveriş ve Türk Dünyası’nın her yerindeki aile­lerin bu vesile ile dost olmaları ve birbirlerini tanıma arzusunu teşkil ediyor.Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimizle kalıcı dostluklar kurarak, bunu işbirliğine dönüştürme gayreti içinde olacağız. Mustafakemalpaşa’nın daha çok tanınması, kalkınması ve uluslararası boyutta işbirlikleri tesis etmesi adına bu tür projelere desteğimiz artarak devam edecektir. Vatandaşlarımızı iki gün sürecek etkinliklere katılarak misafirlerimizle tanışmaya davet ediyorum” dedi.

 

‘Türk Dünyası’na kardeşlik eli’

 

Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Genel Başkanı Ahmet Tüzün’de, Türkiye ile Türk Dünyası arasında kardeşlik köprülerinin sağlam temeller üzerinde kurulması ve işbirliğinin geliştirilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Tüzün; ” Mustafakemalpaşa’yı da Türk Dünyası’nın önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi istiyoruz. Avrasya Şubesi olarak Mustafakemalpaşa’yı her yıl büyüyen bir organizasyonla bu alanda istenilen seviyeye getirmek; kültür, eğitim, ekonomi ve spor alanlarında kardeş ülkelerle işbirliğine hazırlamak bizi mutlu edecektir. Bu konuda verdikleri desteklerden dolayı Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’a teşekkür ediyorum” dedi.

2. Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni’ne; Türkiye, Kırgızistan, Doğu Türkistan , Kazakistan, Batı Trakya, Bulgaristan, Kırım, Afganistan, Özbekistan, Makedonya, Kosova, Romanya, Gagauzya, Azerbaycan, Moğolistan ve Kafkas ülkeleri katılacak.