Geri Dön

Türk Daması Federasyonlaşıyor

13-01-2012 Türk Daması Federasyonu kurulması amacıyla uzun süredir devam eden başvuru hazırlık çalışmaları tamamlandı. Milli kültürün değerli zihin oyunlarından biri olan

Türk Daması Federasyonlaşıyor

13-01-2012 Türk Daması Federasyonu kurulması amacıyla uzun süredir devam eden başvuru hazırlık çalışmaları tamamlandı. Milli kültürün değerli zihin oyunlarından biri olan

     Türk Daması Federasyonu kurulması amacıyla uzun süredir devam eden başvuru hazırlık çalışmaları tamamlandı. Milli kültürün değerli zihin oyunlarından biri olan Türk Daması için federasyonlaşma kararı alındı. 
     Türk Daması Onur Kurulu Üyeleri, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile başvuru dilekçesi imza töreni için bir araya geldi.
     Belediye Başkanlığı’nda yapılan törene; Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk Daması Onur Kurulu Başkanı Mustafa Kemalettin Demirbaş, Onur Kurulu Üyeleri; Mürşit Eröz, Ahmet Ülkü, Necip Çelik, Organizasyon Komitesi, Başkanı Osman Pıtır, Hakem Heyeti Başkanı Kenan Özer, Organizasyon Komitesi Üyeleri; M. Muzaffer Ceylan, Mustafa Sancak ve Atilla Zeybek katıldı.
     Eski başkana jest
     Türk Daması’nı uluslararası şampiyonalarda güçlü bir şekilde temsil etmek amacıyla çıkılan yola Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın isteği ile eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’de katıldı. 2000 yılında Mustafakemalpaşa’da ilki düzenlenen Dama Şampiyonası’nın federasyonlaşma yolunu açtığını söyleyen Başkan Kurtulan, dönemin Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in de bu oluşumda yer almasını arzu ettiğini dile getirdi. Başkan Kurtulan’ın bu teklifi heyet tarafından memnuniyetle karşılandı. Birlikte yol alma kararının dama camiasını mutlu ettiğini belirten Türk Daması Onur Kurulu Başkanı Mustafa Kemalettin Demirbaş; “ Şimdi daha güçlüyüz” dedi.
     Törende daha sonra kurucu heyet tarafından Türk Daması Federasyonu başvuru dilekçesi imzalandı.
Onur Kurulu’nun görevlendirmesi ve tüm üyelerin desteği ile başvuru dokümanı hazırlık süreçlerini yöneten Atilla Zeybek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile kurduğu temaslar doğrultusunda doküman hazırlıklarını tamamlayarak, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve kurucu heyet üyelerini bilgilendirdi. 
     Başkan Kurtulan; “ Türk Daması’nın önü açılacak”
     Hazırlık sürecinde, Dünya Dama Federasyonu (FMJD) yönetim kurulu ile sağlanan yazışmalar sonucunda ilişkilerin geliştirildiğine ve federasyonlaşılması halinde FMJD tarafından Türk Daması branşının açılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı. Bu gelişmeyi ‘sevindirici’ olarak değerlendiren Başkan Sadi Kurtulan ise; “ Hem Türk Daması’nın uluslararası alanda yaygınlaşması sağlanacak hem de Dünya Türk Daması Şampiyonaları düzenleyebilmemizin önü açılacak” diye konuştu.
     İmza töreninin ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın Onur Kurulu Üyeleri’ne verdiği yemek de federasyonlaşma ile kazanılacak kurumsal kimlik çerçevesinde atılacak adımlar üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.

    Türk Daması Federasyonu için hazırlanılan başvuru dilekçesi ve ekindeki tanıtım videosu ile başvuru kitapçığının, önümüzdeki hafta içinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne elden teslim edilmesi sonrasında ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşülmesi kararlaştırıldı.

 

.