Türk-Arap Turizm Fuarı’na Mustafakemalpaşa damgası

24-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa’da ‘1. Türk-Arap Turizm Buluşması’ çerçevesinde düzenlenen ‘ATCEX 2012 Fuarı’nda açtığı standla, turizm değerlerini tanıtma fırsatı buldu. Başbakan Recep

Türk-Arap Turizm Fuarı’na Mustafakemalpaşa damgası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan fuarda yer alan Mustafakemalpaşa Belediyesi standı, ziyaretçilerin akınına uğradı.

Türk-Arap Turizm Zirvesi’ne Bursa’dan katılan tek ilçe olan Mustafakemalpaşa Belediyesi,

20 Arap ülkesinin yer aldığı ve 3 gün süren fuarda; Tümbüldek Kaplıcaları, Suuçtu Şelalesi, Kemalpaşa tatlısı, bor madeni, ilçe de fabrikaları bulunan markaların ürünleri ile birlikte diğer kültürel ve tabii zenginliklerini tanıttı.

Türkçe-İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan, içerisinde Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler bulunan broşürlerin dağıtıldığı fuarda, özellikle ziyaretçilere ikram edilen Kemalpaşa Tatlısı büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da 500 milyon dolarlık ticaret ve turizm anlaşması yapılmasının beklendiği fuarda standı ziyaret eden yabancı yatırımcılarla görüştü.

İkili görüşmelerde özellikle Tümbüldek Kaplıcaları ve Suuçtu Şelalesi’nin turizm potansiyeli hakkında Arap yatırımcıları bilgilendiren Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini tanıttığımız fuarı en iyi şekilde değerlendirdik. Hazırladığımız stand gerek fuar katılımcıları gerekse fuarda yer alan ülkeler tarafından büyük ilgi gördü. Firmalarla yaptığımız görüşmeler, gerek yatırım gerekse ‘ihracat’ bağlantısı için umut verdi. Mustafakemalpaşa’nın turizmde ön sıralarda yer alması, yerli ve yabancı yatırımların gelebilmesi için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

.