Geri Dön

Turizm Haftası’nın startı Bursa’dan verildi

16-04-2010 Haftası’nın startı Bakan Ertuğrul Günay tarafından Bursa’dan verilirken, Kent Meydanı’nda kurulan ‘Mustafakemalpaşa standı’ büyük ilgi gördü. Stantta, Kemalpaşa tatlısı, tarihi

Turizm Haftası’nın startı Bursa’dan verildi

16-04-2010 Haftası’nın startı Bakan Ertuğrul Günay tarafından Bursa’dan verilirken, Kent Meydanı’nda kurulan ‘Mustafakemalpaşa standı’ büyük ilgi gördü. Stantta, Kemalpaşa tatlısı, tarihi

Turizm Haftası’nın startı Bakan Ertuğrul Günay tarafından Bursa’dan verilirken, Kent Meydanı’nda kurulan ‘Mustafakemalpaşa standı’ büyük ilgi gördü. Stantta, Kemalpaşa tatlısı, tarihi ve turistik yerler ile ilçede üretilen ürünler sergilendi.

Turizm Haftası’nın startı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Bursa’dan verilirken, Kent Meydanı’na kurulan Mustafakemalpaşa standı ziyaretçi akınına uğradı.

Orhangazi Parkı'ndan startı verilen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı 34. Turizm Haftası etkinlikleri Hacivat ve Karagöz gösterisi ile başladı. Bakan Günay konuşmasında, turizmin ekonomik gelişme açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Her yıl 1 milyar insanın dünya içinde gezdiğinin altını çizen Bakan Günay, "Şehirler, insanlar, milletler, ülkeler artık birbirini tanıyor, barışıyor. Turizm bu noktada bir barış projesi. 59. hükümet göreve geldiğinde ülkemize 13 milyona yakın turist geliyordu. 2009 ekonomik krizine rağmen 27 milyonun üzerinde turist ülkemize geldi ve 21 milyar doların üzerinde gelirimiz var. Biz kendi insanımızın da ülkemizi gezmesini istiyoruz" dedi.

Bursa'yı özel bir turizm bölgesi haline getirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Günay, "Turizm sadece otellerin yapıldığı bir keyif sektörü değil. 40 sektörle birlikte çalışan özel bir sektör. Bursa'nın sanayisine fren yapmak, dağını, tarihi eserlerini ortaya çıkarmak gibi önemli bir görevimiz var. Eskiden termal denildiğinde akla Bursa geliyordu. Artık termal konusunda Bursa'yı geride bırakan birçok tesis açıldı. Bursa'nın ciddi bir termal potansiyeli var. Bursa’da var olan değerler ortaya çıkarılırsa, sadece İstanbul'dan Bursa'ya 500 bin değil, 2 milyon 500 bin turist gelir" diye konuştu.

Bursa’nın bir kongre kenti olması yolunda atılan en önemli adımlardan biri olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni de gezen Bakan Günay, 1800 kişilik büyük salonu inceledi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni beğenen Bakan Günay ve Bakan Çelik, 17 ilçe kaymakamlığı, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının Kent Meydanı’nda açtığı stantları gezdi.

MUSTAFAKEMALPAŞA STANDINA BÜYÜK İLGİ

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı,Belediye Başkanlığı ile ilçede yer alan kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanarak Kent Meydanı’na kurulan ‘Mustafakemalpaşa Standı’ büyük ilgi gördü. Standta Kemalpaşa tatlısı, ilçede üretilen gıda ürünleri, çömlek, kasnak, hasır, bor madeni, Mustafakemalpaşa Mermeri sergilenirken, ilçenin tanıtımı için hazırlanan slayt gösterisi ve Mustafakemalpaşa Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri de ilgiyle izlendi.

GÜNAY’A TATLI İKRAMI

Bakan Günay Mustafakemalpaşa standına geldiğinde Kaymakam Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından karşılandı. Mustafakemalpaşa satandın da ‘Kemalpaşa Tatlısı’ ikram edilen Bakan Günay, Kemalpaşa tatlısını çok beğendiğini söyleyerek “Bu tatlının lezzeti diğer yerlerde yediğimizden çok farklı. O yüzden herkese ‘Kemalpaşa tatlısını gidip Mustafakemalpaşa’da yiyin’ diyorum” dedi.

Bakan Günay ve beraberindekiler daha sonra Kent Meydanı’nda kurulan tüm stantları gezdiler. Turizm tanıtım fuarı 18 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.