Geri Dön

Turizm Haftası Kutlandı

24-04-2009 Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi bu yıl 33.sü kutlanan Turizm haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Her yıl 15–22 Nisan tarihleri

Turizm Haftası Kutlandı

24-04-2009 Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi bu yıl 33.sü kutlanan Turizm haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Her yıl 15–22 Nisan tarihleri

Mustafakemalpaşa Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi bu yıl 33.sü kutlanan Turizm haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası etkinliğine Kaymakam Adem Saçan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Vergi Dairesi Müdürü Sefer Gök, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Necati Burhan,”Türkiye’nin birçok medeniyete beşiklik etmiş ve bu medeniyetlerden kalma çok zengin bir mirasa sahip olduğunu söyleyerek, bunun değerlendirilebilmesi için farklı arayışlara yönelik girişimler yapılması gerektiğine dikkat çekti. İletişim ve ulaşım sektöründeki hızlı gelişmelerle ülkeler arasındaki mesafelerin kısaldığına işaret eden Burhan, “Bununla birlikte turizm sektörü dinamik yapısı ile Ülkelerin kalkınmasında itici bir güç olarak önemli bir konuma yükselmiştir, bilgi ve iletişim çağının yaşandığı kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde turizmi farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik olarak görebiliriz” dedi Türkiye’nin turizm gelirlerinin 2008 yılında %18,5 artarak 21 Milyar 910 Milyon dolara yükseldiğini dile getiren okul müdürü Necati Burhan, 2008 de Türkiye’ye 26 Milyon 400 bin turistin geldiğini ve kişi başına ortalama 708 dolar harcandığını kaydetti. Türkiye’nin 2008 yılındaki toplam turizm giderinin ise 3 Milyar 506 Milyon dolar olarak hesaplandığı belirtildi.

Turizm haftası kutlama programında öğrenciler tarafından şiirler ve konuşmalar yapılırken, değişik yörelerden derlenen türküler Ticaret Meslek Lisesi okul korosu tarafından seslendirildi. Ticaret Meslek Lisesi Folklor ekibinin yaptığı gösteri ise büyük beğeni topladı. İlçe düzeyinde yapılan resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği programda konuşan okul öğretmenlerinden Mehmet Akif Bingöl, dış ticaret gelirlerinin yaklaşık %20 sinin turizmden sağlandığına dikkat çekti. Bingöl “tarihi, kültürel mirası ve eşsiz doğal güzellikleri ile adeta bir açık hava müzesi olan cennet Vatan’ımız Dünya turizm incisi olarak artık markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Mevlana’nın hoşgörü ikliminde farklı dil, din, ırk ve kültürden insanlara daima kucak açan Ülkemiz turizm hedefini daha da yükseğe taşıyacaktır” dedi.

Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan ise programın sonunda yaptığı konuşmasında “ Kutlamalar çerçevesinde bir hocamız turizmden “ Yaşlı dünyanın taze çiçeği turizmdir” diye bahsetti. Ben bu dünyanın taze çiçeklerinin sizler olduğunu biliyorum. Bacasız sanayi turizm ise biz bunu sizinle geliştireceğiz. Geleceğimizin teminatı siz gençlerimizi, programı hazırlayan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, iyi günler diliyorum” dedi. Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Eren’ de Turizm’in kültürler arası hoşgörü ve diyalogun artmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı. Program sonunda Ülkemiz ve yöremizin kültürünü yansıtan el sanatları sergisi ve turizm köşesi katılımcılar tarafından gezildi.