Geri Dön

Tümbüldek’te şiirli gece

17-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 4′üncüsünü düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin genç kuşak şairlerini okurlarıyla buluşturdu. Mustafakemalpaşa’nın kültür ve sanat ortamına farklı bir soluk getiren ’4. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşa

Tümbüldek’te şiirli gece

17-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 4′üncüsünü düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin genç kuşak şairlerini okurlarıyla buluşturdu. Mustafakemalpaşa’nın kültür ve sanat ortamına farklı bir soluk getiren ’4. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşa

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 4′üncüsünü düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin genç kuşak şairlerini okurlarıyla buluşturdu.

Mustafakemalpaşa’nın kültür ve sanat ortamına farklı bir soluk getiren ’4. Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, 16 şairin katılımıyla Tümbüldek Kaplıcaları Mesire Alanı’nda yapıldı.

Genç kuşaklar ile şiir arasında olgun bir iletişim kurulmasına öncülük eden geleneksel etkinliğe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte akademisyenler ve şiir okurları katıldı.

 

Şiir ve popülizm konuşuldu

 

Şairler; Ali Metin, Ali Osman Sali, Ali Sali, Atıf Bedir, Belya Düz, Celal Fedai, Cevat Akkanat, Emel Özkan, İhsan Deniz, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Murat Küçükçiftçi, Mustafa Aydoğan, Mustafa Nurullah Celep, Ömer Yalçınova ve Yavuz Altınışık’ın  katılımıyla gerçekleştirilen şiir gecesi, ‘Şiir ve Popülizm’ konulu panel-forumla başladı.

Ali Metin’in moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Ömer Yalçınova, Celal Fedai, Murat Küçükçiftçi ve Emel Özkan, toplum değerleriyle beslenmiş olan şiirin halka ulaşacağını söylerken, bununla birlikte popülizmin şiir ve şairin anlamını aşındırabileceğine dikkat çekti.

Sunuculuğunu Nafiz Sekiz’in yaptığı program, şairlerin kendi kitaplarından seçtikleri şiirleri okumaları ile devam etti.

Davetliler tarafından ilgiyle izlenen şiir resitali büyük alkış aldı.

Müzik dinletisinin renk kattığı gecede konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sanata ve kültüre yatırım yapmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.

 

‘Şiire her zaman ihtiyaç var’

 

Başkan Sadi Kurtulan; “ Şiir mananın lafızda mekan tutmasıdır. Bunun içindir ki zaman, mekan ve insan bir araya gelirse, kalplerde de güzellikleri çoğaltabilirsek bir çok şeyi başarabiliriz. Dünyaya herkesin bakmadığı cihetten bakanların nağmelerine ihtiyacımız var. Şairlerde ruh dünyamızdan bu güzelliklere bakabilme imkanını dizeleriyle bizlere sağlıyor.  İnsanımızın, moral motivasyonu için sanatla birlikteliğine önem veriyoruz. Şiir de sanatın en değerli alanlarının başında geliyor. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmede, kimi zaman coşkumuzu, kimi zamanda hüzünlerimizi anlatmak için şiiri seçiyoruz. Bu güzel şiir akşamını, Mustafakemalpaşa’nın değerleri arasında yer alan doğal ve tabiat güzellikleri ile bir araya getirmekten büyük bir mutluluk duyduk. 4. Suuçtu-Tümbüldek Akşamı’na katılarak mısraların coşkusunu Mustafakemalpaşalılarla paylaşan değerli şairlerimize ve davetlilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl da şiir dolu bir gece yaşamak için yine burada olacağız” dedi.

Programın ardından katılımcı şairlere plaket takdim edilirken şiir okurları da söyleşi yapma imkânı buldukları şairlere kitaplarını imzalattı.