Geri Dön

Tümbüldek’te şiir resitali

19-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin usta şairlerini buluşturdu.      Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılında

Tümbüldek’te şiir resitali

19-09-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin usta şairlerini buluşturdu.      Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılında

     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamı’, Türk şiirinin usta şairlerini buluşturdu.
     Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılında yapılan etkinlikte, okuyucuları için kitaplarını imzalayan şairler, şiir dinletileri ile de davetlileri mest etti.
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği
‘ 2. Suuçtu-Tümbüldek Akşamı’, Tümbüldek Kaplıcaları Mesire Yeri’nde yapıldı.
Şiire gönül verenlerin büyük ilgi gösterdiği özel geceye; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti 23. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
 
     ‘Yerel yönetim ve şiir’ paneli
 
     Şairler; Ahmet Edip Başaran, Ali K. Metin, Alper Gencer, Cevat Akkanat, Elif Aslı Deniz, Ercan Yılmaz, Hüseyin Akın, Hüseyin Atlansoy, Hüseyin Varyeter, İhsan Deniz, Metin Cengiz, Metin Önal Menguşoğlu, Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilay Özer ve Ömer Erdem’in katılımıyla gerçekleştirilen şiir gecesi, ‘Yerel Yönetimler ve Şiir’ konulu panel-forumla başladı.  
     Ercan Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Hüseyin Akın, Metin Cengiz, Mustafa Muharrem Tüfekçi ve Ömer Erdem, belediyelerin düzenlediği şiir dinletilerinin kültür ortamına farklı bir soluk getirdiğini, bununla birlikte genç kuşaklar ile şiir arasında olgun bir iletişim kurulmasının sağlandığına dikkat çektiler. 
 
     Şairler dizeleriyle büyüledi
 
     Sunuculuğunu Elif Akpınar’ın yaptığı program, şairlerin kendi kitaplarından seçtikleri şiirleri okuması ile devam etti. Davetliler tarafından ilgiyle izlenen şiir resitali büyük alkış aldı. Müzik dinletisinin renk kattığı gecede, Mustafakemalpaşa Bilim Sanat Merkezi’nin minik öğrencilerinden Elif Aslı Deniz’de şiirleri ile beğeni kazandı.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, program sonunda davetlilere unutamayacakları bir şiir gecesi yaşatan şairlere teşekkür ederek, plaket takdim etti.
     Sanata ve kültüre yatırım yapmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini söyleyen Başkan Kurtulan; “ Sanat insanın varlık şartlarından biri, toplumları zenginleştiren önemli bir unsur. İnsanımızın, moral motivasyonu için sanatla birlikteliğine önem veriyoruz. Şiir de sanatın en değerli alanlarının başında geliyor. Birlik ve beraberliğimiz pekiştirmede, kimi zaman coşkumuzu, kimi zamanda hüzünlerimizi anlatmak için şiiri seçiyoruz. Bu güzel şiir akşamını, ilçemizin değerleri arasında yer alan doğal ve tabiat güzellikleri ile bir araya getirmekten büyük bir mutluluk duyduk.  2. Suuçtu-Tümbüldek Akşamı’na katılarak mısraların coşkusunu Mustafakemalpaşalılarla paylaşan değerli şairlerimize ve davetlilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl da şiir dolu bir gece yaşamak için yine burada olacağız” dedi.
     Katılımcılar, etkinliğin sonunda söyleşi yapma imkânı buldukları şairlere kitaplarını imzalattılar.
 
.
.
.
.
.