Geri Dön

Tümbüldek’te revizyon zamanı

31-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan “Bölge Turizmi’nde Tümbüldek Kaplıcaları ile Biz de Varız” projesi tanıtım

Tümbüldek’te revizyon zamanı

31-05-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan “Bölge Turizmi’nde Tümbüldek Kaplıcaları ile Biz de Varız” projesi tanıtım

     Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan “Bölge Turizmi’nde Tümbüldek Kaplıcaları ile Biz de Varız” projesi tanıtım kokteyli yapıldı.

 

     Tümbüldek Kaplıcaları’nda gerçekleştirilen tanıtım kokteyline; İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı,Mustafa Eren ve Sevgisun Gizli, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, Ovaazaatlı Belediye Başkanı İlhan Gürkaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan,AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Belediye Meclis Üyeleri,Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Önal,Birim Müdürleri,Valilik yetkilileri, BEBKA yetkilileri, Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje ekibi ve basın mensupları katıldı.

     “Sanayi ve Turizm’de Rekabet Gücünün Arttırılması 2010 yılı Mali Destek Programı” hibe çağrısına 57’si kar amacı gütmeyen, 240’ı kar amaçlı kuruluşlara ait olmak üzere toplam 297 adet proje başvuruda bulunmuştu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 66 proje asil listede yer alarak programın toplam bütçesi dahilinde destek almaya hak kazanmıştı. Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan “Bölge Turizmi’nde Tümbüldek Kaplıcaları ile Biz de Varız” projesi de 66 asil proje listesinde yer alarak 389 bin TL destek almaya hak kazanmıştı.

     Tanıtım kokteyli öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Tümbüldek Kaplıcalarını bir mevsimlik değil, 12 ay boyunca cazip bir turizm merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu nedenle bu hizmeti verebileceğimiz tesisleri biran önce hayata geçirmek zorundayız. 389 bin TL’ye mal olacak olan bu projeden kazanılan hibenin dışında, elektrik ve çevre düzenlemelerini de belediye olarak üstlendik. Doğal ortam alanlarına sahip çıkmak ve bunları çoğaltmak gerekiyor. Geçtiğimiz yıl kullanılabilir hale getirdiğimiz Tümbüldek Kaplıcaları, çok kısa bir süre sonra daha modern bir hale getirilerek halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

     Kaymakam Kazım Karabulut ise yaptığı konuşmada, Mustafakemalpaşa büyük bir ilçe ve bu ilçede 24 saat çalışsak da doğal güzelliklerini ortaya çıkarmaya yetmez. Başkanımız gayretli ve azimli çalışmalarının ardından burasını bu hale getirdi. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

.

.