Tümbüldek'te dev kamulaştırma

21-10-2015 termal turizmin göz bebeği olan Tümbüldek Kaplıcaları, yeni bir sosyal tesise daha kavuşuyor. Uzun yıllar atıl durumda kalan Tümbüldek Kaplıcaları'nı 2010

Tümbüldek'te dev kamulaştırma

Mustafakemalpaşa'da termal turizmin göz bebeği olan Tümbüldek Kaplıcaları, yeni bir sosyal tesise daha kavuşuyor. Uzun yıllar atıl durumda kalan Tümbüldek Kaplıcaları'nı 2010 yılında her yönden yenileyip, halkın kullanımına sunan Mustafakemalpaşa Belediyesi, termal turizmin gelişimi için önemli bir adım daha atarak bölgede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne ait Paşa Termal Oteli kamulaştırdı. 8 yıl önce kapısına kilit vurulan metruk otelin tapusu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a verildi. Öğretmenevi'nde düzenlenen törene; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, BESOB Başkanı Arif Tak, TESKOMB Genel Başkan Vekili ve Marmara Bölge Birliği Başkanın Bahri Şarlı, Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Oruç, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Esgin, Halk Bankası Şube Müdürü Mehmet Ergene ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tümbüldek'in kanayan yarası haline gelen apart oteli, nitelikli sağlık ve termal turizm merkezi yapma hedefiyle 351 bin TL'lik bedelle devraldıklarını söyledi.   'Esnafa destek, turizme yatırım'   Tümbüldek Kaplıcaları'nın termal turizm bölgesi içinde bulunmasından dolayı bu kamulaştırmanın yapıldığını belirten Başkan Sadi Kurtulan, hem kooperatif esnafına destek olduklarını hem de önemli bir yatırım hamlesi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Termal turizmin gelişimi için kararlı adımlar attıklarını söyleyen Başkan Kurtulan; " Belediye kar değil hizmet müessessidir. Yaptığımız tüm çalışmalar da esnafımızın kazancını düşünerek adım atıyoruz. Otelin kamulaştırma işlemi de bu amacın bir ayağıdır. Bu konuda en büyük desteği meclisimizden aldık. 2 yıl süren görüşmelerin ardından ince eleyip, sık dokuyarak hukuk içerisinde devir işlerini çözüme kavuşturduk. Turizm bölgesi ilan edilen Tümbüldek Kaplıcaları modern bir sosyal tesise daha kavuşacak. Apart oteli hazırlayacağımız dört dörtlük bir projeyle termal turizmin hizmetine sunacağız" dedi.   'Otel emin ellerde'   BESOB Başkanı Arif Tak ise Tümbüldek'teki otel konusunun sıkıntısız bir şekilde çözülmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a esnaf ve sanatkarlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Otel kamulaştırmasının Türkiye'ye örnek bir çalışma olduğunu söyleyen TESKOMB Genel Başkan Vekili ve Marmara Bölge Birliği Başkanın Bahri Şarlı'da termal tesislerin artık emin ellere geçtiğini kaydetti.   Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Oruç ise 9 ay önce mali yapısını düzelttikleri kooperatifin bu kamulaştırmayla daha da rahat bir nefes aldığını belirtti. Oruç; " 1 Mart tarihi ile verdiğimiz sözü yerine getirdik. Kooperatifimizi tekrar eski günlerine döndürdük. Limitlerimiz 75 bin TL'den 100 bin TL'ye çıktı. Banka ekspertizini ortadan kaldırdık. Termal otel, 15 yıl önce 4 dönüm arazi üzerine kuruldu. 4 bloktan oluşan 1600m2 kapalı alana sahip tesislerde 31 oda bulunuyor. 8 yıldan beri kapısı mühürlü olan ve kooperatifimize bir fayda sağlamayan oteli belediyemize devrettik. Kanayan yaraya neşter vuruldu. Tesisler artık Mustafakemalpaşalılara hizmet verecek. Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Bursa'nın jeotermal kaynak zengini olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Esgin'de Mustafakemalpaşa'nın güzel bir  tesis kazanabilmesi için üzerine düşen görevi yapacağını belirterek, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi. Toplantının ardından 351 bin TL'lik sembolik çeki kooperatif yetkililerine takdim eden Başkan Sadi Kurtulan, termal apart otelin tapusunu teslim aldı.