Geri Dön

Tümbüldek Kaplıcaları’nın marka değeri artacak

18-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, kaplıca turizminin dünü, bugünü, yarını ve termal turizmin sosyal-ekonomik getirileri masaya yatırıldı. ‘Tümbüldek Kaplıcaları İle Bölge

Tümbüldek Kaplıcaları’nın marka değeri artacak

18-04-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, kaplıca turizminin dünü, bugünü, yarını ve termal turizmin sosyal-ekonomik getirileri masaya yatırıldı. ‘Tümbüldek Kaplıcaları İle Bölge

     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, kaplıca turizminin dünü, bugünü, yarını ve termal turizmin sosyal-ekonomik getirileri masaya yatırıldı.
‘Tümbüldek Kaplıcaları İle Bölge Turizminde Biz De Varız’ projesiyle geçtiğimiz yıl Bursa- Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) hibe desteğini kazanan Mustafakemalpaşa Belediyesi, projenin kapanış toplantısına ev sahipliği yaptı.
     Belediye Düğün Salonu’ndaki seminere; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Semih Koyuncu, OSB Müdürü Alaaddin Üçok, SGK Şube Müdürü Kadir Ölçer, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
     ‘Tümbüldek bir marka’
 
     Seminerin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tümbüldek Kaplıcaları’nda 3 yıldır sürdürülen çalışmalarla bölgenin Bursa’da termal turizmin gözde merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
     Başkan Kurtulan konuşmasında, Tümbüldek Kaplıcaları’nın Mustafakemalpaşa için çok değerli bir marka olduğuna dikkat çekerek; “ Termal ve sağlık turizmi, ihtiyarlayan dünyanın gençleşme reçetelerinden biri. BEBKA’nın sağladığı imkânlarla kaplıcaları, vatandaşların hizmetine sunmak için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Tümbüldek’in marka değerini arttırmak en büyük hedefimiz. Kaplıcaların 3 yıl önceki durumu ile bugünkü durumunun kıyaslanamayacağı noktasındayız ama bu yeterli değil. Gelecekte de Mustafakemalpaşa’yı, Tümbüldek Kaplıcaları’nı, Suuçtu Şelalesi’ni, doğal güzellikleri ve gezinti yerlerini insanlık turizmine kazandırmak için canla başla çalışacağız. Bugüne kadar emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.  
 
     ‘Turizm teşvikleri arttı’
 
     AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise Türkiye’nin termal turizm potansiyelinin dünyaya açılması gerektiğini söylerken, devletin bu yöndeki önemli yatırım teşviklerine dikkat çekti.
     Son yıllarda Türkiye’ye gelen turist sayısı ve elde edilen turizm gelirinin arttığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Öztürk; “ Türkiye jeotermal kaynaklar bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Gerekli tesisleşme ve jeotermal alt yapısı konusunda ilerleme sağlandı. Bununla birlikte termal merkez sayısında da önemli bir artış var. Termal merkezlerimizi dünyaya açmamız gerekiyor. Turizme verilen teşvikleri göz önüne alarak büyük projelerin peşinde koşturmalı ve Türkiye’nin dünya turizminden aldığı payı arttırmanın yollarını aramalıyız. Mustafakemalpaşa’nın doğa ve termal turizm potansiyeli, tanıtım ve yatırımlarla önemli bir ivme kazandı. Belediye’nin çalışmaları ve BEBKA’nın desteği ile tekrar ayağa kaldırılan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi, yakın bir gelecekte Bursa ve ülkemiz açısından önemli bir sağlık turizm merkezi olacaktır” dedi.
 
     ‘Termal turizm yaygınlaşıyor’
 
     Seminere konuşmacı olarak katılan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Danışmanı Dr. Toros Özbek konuşmasında, jeotermal enerjinin kökeni, jeotermal enerjinin kullanım alanları, Türkiye’nin termal su ve termal turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi.
     Jeotermal kaynaklı suların 10 bin yıldır kullanıldığını dile getiren Dr. Toros Özbek, Osmanlı’nın birçok ülkeye götürdüğü hamam ve kaplıca kültürünün bugün dünyanın önde gelen turizm alanlarından biri olduğuna dikkat çekti.
     Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan ‘Kaplıca Yönetmeliği ve kamu-özel sektör ortaklığında kurulan modern tesislerle termal turizmin Türkiye’de hızlı bir gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, termal turizmin avantajlarını anlatan Özbek konuşmasında şunları kaydetti;
“  Ülkemizde toplam 315 kaplıca bulunuyor. Kaplıcaların büyük bir kısmı il özel idarelerine ve belediyeler ait. Özellikle belediyeler bu yerlerden önemli bir gelir kaynağı teşkil ediyor. Türkiye’nin termal turizmde dünyaya açılma projesi bağlamında master projesi hazırlandı. İnsan sağlığına, sağlıklı yaşamaya önem veren gelişmiş ülkelerde sağlık ve termal turizmi oldukça yaygın. Bu amaçla termal turizm master planı gelişim bölgeleri oluşturuldu. Ayıca mevcut kaplıcalarımızdan 65’i turizm merkezi, 22’si ise kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi.12 ay boyunca turizm yapma imkânı sağlayan termal turizmin etkinliği ve karlılığı arttırılacak” dedi.
 
     ‘Tümbüldek’teki yatırımlar heyecan verici’
 
     Mustafakemalpaşa Tümbüldek Kaplıcaları’nın termal turizmde istenilen modern tesislere kavuşması için yapılan çalışmaları heyecanla takip ettiğini belirten Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Danışmanı Dr. Toros Özbek; “ 34 yıl önce ilk kez geldiğim Tümbüldek Kaplıcaları bugüne kadar büyük bir değişim yaşadı. Son yıllarda yapılan yatırımlar kaplıcaları tekrar canlandırdı. Bu beni çok sevindirdi. Planlı bir şekilde hareket edilerek, mevcut jeotermal suyun Mustafakemalpaşa’ya daha yakın bir bölgeye taşınması mümkün olabilir. Bununla birlikte başka bölgelerde su kaynağının varlığı araştırılabilir. Tümbüldek Kaplıcaları; bozulmamış doğası, iklimi, endikasyon özellikleri ile Türkiye ve Bursa termal turizmi için cazip bir merkez olacaktır” dedi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yaklaşık 2 saat süren seminerin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Özbek’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
     ‘Tümbüldek Kaplıcaları İle Bölge Turizminde Biz De Varız’ projesinin kapanış toplantısı, verilen kokteyl ile sona erdi.
 
.
.
.
.
.
.