Geri Dön

Tümbüldek Kaplıcaları BEBKA projesi ile yenileniyor

04-04-2011 Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “ Bölge Turizm’in de Tümbüldek Kaplıcaları ile Bizde varız” projesi  Bursa

Tümbüldek Kaplıcaları BEBKA projesi ile yenileniyor

04-04-2011 Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “ Bölge Turizm’in de Tümbüldek Kaplıcaları ile Bizde varız” projesi  Bursa

Mustafakemalpaşa Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “ Bölge Turizm’in de Tümbüldek Kaplıcaları ile Bizde varız” projesi  Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı(BEBKA) tarafından onaylandı.

 Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Artırılması” 2010 yılı Mali Destek Programı hibe çağrısına 57’si kar amacı gütmeyen, 240’ı kar amacı güden kuruluşlara ait olmak üzere toplam 297 adet proje başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 66 proje asil listede yer alarak, programın toplam bütçesi dahilinde destek almaya hak kazandı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan konuyla ilgili olarak Tümbüldek Kaplıcaları’nda kahvaltılı basın açıklaması yaptı.

Tümbüldek Kaplıcalarında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Sevgisun Gizli, Meclis Üyeleri Selçuk Palabıyık, Nuray Laçiner, Destek Hizmetleri Müdür V. Yalçın Akça, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Ekibi ve basın mensupları katıldı.

Tümbüldek Kaplıcaları’nın dünü, bugünü ve yarını konulu slayt gösteriminin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kurtulan “ Sorumluluklarımızın ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumlulukları yerine getirmek bizim görevimiz. Bu yük benim ve çalışma arkadaşlarımın omuzlarındadır.Tümbüldek, bizim içimizde hep kanayan bir yara idi.Biz bu yaraya birazcık merhem sürdük ve şimdi daha çok çalışıp daha iyi işler yapacağız. Tümbüldek Kaplıcaları’nın bugüne gelmesinde bana ve çalışmalarımıza tam destek veren aramızda bulunan arkadaşlarıma huzurunuzda sonsuz teşekkür ediyorum. Mustafakemalpaşalılara layık olabilmek için tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Eksiklerimiz elbette var. Bizi eleştirerek eksiklerimizi gösteren siz basınımıza da teşekkür ediyorum. Bu eksiklikler de zaman içinde düzelecektir. Değerli arkadaşlar, Tümbüldek Kaplıcaları’nın eski haline bakınca mezberelik bir yer olarak görüyorduk. Şimdi ise yapılan çalışmalarla insanların tekrar uğrak yeri haline geldi. Biz bunu daha da ileriye götürerek insanların 12 ay boyunca Tümbüldek Kaplıcaları’ndan faydalanabilmesi için uğraşıyoruz. BEBKA’nın yardımı ile bunuda başaracağız. Bizler tüm belediye personelimizle bunun çalışmasını yapıyoruz. Tümbüldek Kaplıcaları’nı turizm alanı yapmak için yola çıktık. Az konuşan, çok çalışan bir toplum olmalıyız. Gelecek kuşaklara iyi hizmetler ve onlar tarafından iyi anılmak hedefimizdir” dedi.

Başkan Kurtulan, toplantı sonunda AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’n de mesai saatleri haricinde gönüllü olarak görev yapan ve projeyi hazırlayan ekibe plaket takdim ederek, teşekkür etti.